Η αξιολόγηση στο… στόχαστρο

Νέα 24ωρη απεργία των δασκάλων – νηπιαγωγών στις 9 Απριλίου
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 04/04/2014 - 15:58

Μετά τη σημερινή 24ωρη απεργία που κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία, με αιχμή του δόρατος το θέμα της αξιολόγησης, σήμερα σε γενική συνέλευση του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών, παρουσία αρκετών εκπαιδευτικών, δηλώθηκε το παρόν και στην επόμενη απεργία που θα είναι την Τετάρτη 9 Απριλίου, στο πλαίσιο της 24ωρης που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης των δασκάλων τα ζητήματα της αξιολόγηση, την οποία θεωρούν προθάλαμο απολύσεων, αλλά και οι επερχόμενες αλλαγές στα σχολεία, τα οποία σύμφωνα με τον Πρόεδρο του συλλόγου, Γιώργο Αμπαζή, σχεδιάζεται να γίνουν δύο ταχυτήτων, με την είσοδο χορηγών και με τους διευθυντές των μονάδων να καλούνται να επιτελέσουν όχι εκπαιδευτικό έργο αλλά να κάνουν τους μάνατζερ.
Όσον αφορά τα ποσοστά της σημερινής απεργίας για μια ακόμη φορά τα στοιχεία διαφέρουν μεταξύ εκείνων που δίνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και ο Σύλλογος Δασκάλων, με την πρώτη να δίνει ποσοστό 33% και το δεύτερο να το διπλασιάζει, υποστηρίζοντας ότι εκείνος συμπεριλαμβάνει σ’αυτό και εκπαιδευτικούς που δεν είναι στο σύλλογο αλλά επιτελούν έργο στα σχολεία με διάφορες σχέσεις εργασίας.

Σχετικά Άρθρα