"Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν πρέπει να απομακρυνθεί από το κέντρο της πόλης"

Ο Δ/ντής της Υπηρεσίας Αρ. Κελεπερτζής εξηγεί γιατί διαφωνεί με την απομάκρυνσή τους από το κτίριο της Οινοπίωνος
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 10/12/2021 - 14:36

Αν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου μεταστεγαστεί από το δημοτικό ακίνητο επί της Οινοπίωνος, στο οποίο βρίσκεται από το 2009, θα πρέπει να βρεθεί ένα κτίριο αξιοπρεπές στο κέντρο της πόλης.

Το παραπάνω επισημαίνει σε δηλώσεις του στην «Αλήθεια» ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αριστείδης Κελεπερτζής ο οποίος θεωρεί ότι ο χώρος της εκπαίδευσης που εκπροσωπούν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από τους ιθύνοντες Περιφέρειας και Δήμου διαφορετικά, απ’οτι σήμερα που ο Δήμος θέλει να φύγει η Δ/νση από την Οινοπίωνος και η Περιφέρεια αναζητά άλλο κτίριο, ενώ θα μπορούσε να διαθέσει ιδιόκτητη στέγη.

«Επί προηγούμενης περιφερειακής αρχής μας είχαν πει ότι οι  Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα μπορούσαν να στεγαστούν στο Κολέγιο, όμως ούτε αυτό έγινε», ανέφερε ο κος Κελεπερτζής ο οποίος αιτιολόγησε την επιμονή να παραμείνει η υπηρεσία στο κέντρο της πόλης, λέγοντας ότι και οι συναλλασσόμενοι μ’αυτήν καθημερινά -γονείς και εκπαιδευτικοί- είναι πολλοί, αλλά και οι μετακινήσεις υπαλλήλων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε άλλες υπηρεσίες εντός πόλης (Δήμο, ελεγκτικό, περιφέρεια) είναι επίσης συχνές.

«Πώς θα μετακινούμαστε, όταν η υπηρεσία δε διαθέτει μέσα»; Τόνισε ο Διευθυντής ο οποίος με αφορμή το στεγαστικό επεσήμανε ότι παρουσιάζονται μια σειρά από λειτουργικά προβλήματα λόγω του ότι η υπηρεσία δεν είναι οικονομικά αυτόνομη και υπάγεται στην Περιφέρεια.

«Ακόμα και μολύβια να πάρουμε χρειάζεται να γίνει ολόκληρη διαδικασία», σχολίασε και ανέφερε επίσης ότι ούτε καθαρίστρια για τα γραφεία τους δεν έχουν:

«Από τα 11 χρόνια που είμαι προϊστάμενος αν είχαμε καθαρίστρια για ένα σύνολο 12 μηνών είναι ζήτημα. Εμείς το πρωί καθαρίζουμε και τα γραφεία μας»!

Σημερα στη Διεύυνση Πρωτοβάθμιας υπηρετούν 20 εργαζόμενοι ενώ με τις νομοθετικές αλλαγές που έγιναν πρόσφατα αναμένεται να αυξηθούν σε 25.

den_prepei_na_apomakrynthoyme_apo_to_kentro_tis_polis

Σχετικά Άρθρα