Η δράση του Φιλοζωϊκού

Παρ, 17/01/2020 - 06:25

Από τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο Χίου πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Το τέλος της προηγούμενης αλλά και η νέα χρονιά βρήκε το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου εξαιρετικά δραστήριο.

Το Δεκέμβριο του 2019  και συγκεκριμένα την Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2019, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου, μετά από αίτημα του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου, επισκέφθηκε το χώρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων του Δήμου Χίου, ώστε οι πρόσκοποι να δουν τις συνθήκες διαβίωσης των σκύλων που φιλοξενούνται στη δομή και να παίξουν μαζί τους. Ακολούθησε ενημέρωση στο χώρο του  1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου, από την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου, κα. Κατιάνα Χούλη, για τις ευθύνες των ιδιοκτητών ζώων, αλλά και για τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα γενικότερα, τόσο τα ζώα συντροφιάς όσο και τα παραγωγικά και άγρια ζώα.

Κατά τη διάρκεια των εορτών ο Σύλλογος διέθετε στην πλατεία ένα από τα εορταστικά σπιτάκια που παραχώρησε ο Δήμος Χίο. Ο σκοπός της παρουσίας μας  εκεί ήταν η ενημέρωση των πολιτών για τις ευθύνες του ιδιοκτήτη ζώου, μέσα από την καμπάνια με τίτλο «Γίνε υπεύθυνος ιδιοκτήτης». Επίσης διατέθηκαν  χριστουγεννιάτικα δώρα για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου.

Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, μετά από πρόσκληση του Δήμου Οινουσσών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση που αφορούσε τα ζώα συντροφιάς.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η κα. Κατιάνα Χούλη, Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου, η κα. Πόπη Φλάμου, Αντιπρόεδρος και ο κος. Γιάννης Περδικάρης, Μέλος του Συλλόγου.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο κ. Δανιήλ Γιώργο, τον Αντιδήμαρχο κ. Σκούφη και το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Λεοντή, για την πρόσκληση και τη δυνατότητα να παρουσιαστεί για πρώτη φορά ενημερωτικό πρόγραμμα για τα ζώα συντροφιάς στις Οινούσσες. Ο Σύλλογος ευχαριστεί, που του δόθηκε βήμα, ώστε να ακουστούν προβληματισμοί, προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης αυτών.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου, ευχαριστεί επίσης τον κτηνίατρο κ. Παναγιώτη Καρατζάνο, κύριο ομιλητή της εκδήλωσης, για την εξαιρετική παρουσίαση, η οποία δεν εστιάστηκε μόνο στο ιατρικό κομμάτι, αλλά και  στην ευθύνη των ιδιοκτητών κατοικίδιων.

Τέλος, ευχαριστεί τον προϊστάμενο του αστυνομικού σταθμού Οινουσσών κ. Φιλιππίδη Δημήτρη για την παρουσίαση της νομοθεσίας που αφορά  στα ζώα και τις διευκρινήσεις που έδωσε σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Σχετικά Άρθρα