Αν η Ιερά Σύνοδος πρότεινε Θ.Λειτουργία χωρίς πιστούς, ίσως να μην το πήγαινε παραπέρα η Κυβέρνηση

Συνέντευξη του Προέδρου του Συνδέσμου Κληρικών Χίου στο Ράδιο "Αλήθεια"
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 19/03/2020 - 14:26
Ηχητικό απόσπασμα: 

Ως μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση και για να λαχταρήσουμε αυτό που μας στερήθηκε, στην προκειμένη περίπτωση την επαφή με την εκκλησία και το Σώμα και Αίμα του Κυρίου,  βλέπει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, το μέτρο που επί της ουσίας περιορίζει την τέλεση λειτουργιών αλλά και την προσέλευση πιστών στους Ναούς, η οποία πλέον γίνεται υπό αυστηρές προϋποθέσεις για ατομική προσευχή.

Ο πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου επισήμανε ότι από την αρχή ακολουθούσαν αυτά που συστήθηκαν από τους επιστήμονες. «Στο ίδιο πνεύμα είναι και η εγκύκλιος που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη», τόνισε λέγοντας ότι κινείται στο τρίπτυχο: σεβασμός προς του αρμοδίους, εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και υπακοή στην εκκλησία.

Στο ερώτημα αν καθυστέρησε η Ιερά Σύνοδος να πάρει μέτρα ο πρόεδρος του συνδέσμου κληρικών επισήμανε ότι η Ι.Σ.  έλαβε το μεγαλύτερο μέρος των αποφάσεων, εξέφρασε όμως  την άποψη ότι αν έλεγε ότι η λειτουργία της Κυριακής θα είναι χωρίς πιστούς, ίσως να μην χρειαζόταν να το πάει… παραπέρα η Κυβέρνηση, που απαγόρευσε συνολικά την τέλεση της θείας λειτουργίας, κάθε Κυριακή, στους ναούς.

«Το έχουμε πει από την αρχή: Η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνη  για την τήρηση της δημόσιας υγείας και για να παίρνει αποφάσεις. Δε νομοθετεί η εκκλησία. Η εκκλησία δέχθηκε αυτό που έγινε και θα συνεχίσει να κάνει την προσευχή της όπως και ο καθένας θα μπορεί να προσεύχεται κατ’οίκον», κατέληξε ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου με την παρότρυνση στο καθένα μας και κυρίως στους νέους από αυτήν την δοκιμασία, που μας θέτει σε απομόνωση, να μην γίνουμε σαρκολάτρες, να μην ξεχάσουμε τους ασθενείς και τους αδύναμους και να προσφέρουμε την βοήθειά μας σ’αυτούς που την χρειάζονται.

Σχετικά Άρθρα