«Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε τα δημόσια νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 20/09/2021 - 13:19

«Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα προκειμένου να θωρακίσει τα δημόσια νοσοκομεία ενάμιση χρόνο από την αρχή της πανδημίας και τώρα βάζει σε αναστολή εργασίας ανεμβολίαστους υγειονομικούς αποδυναμώνοντας κι άλλο το δημόσιο σύστημα υγείας».

Αυτό ανέφεραν χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων τα μέλη του ΣΕΣΝΟΧ ζητώντας να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας και να γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

«Βρισκόμαστε ήδη αντιμέτωποι με το 4ο κύμα της πανδημίας -με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, των εισαγωγών και των διασωληνωμένων- με ολοφάνερες τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες, αφού για δεύτερη συνεχή χρονιά, προσάρμοσαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα συμφέροντα των τουριστικών, ναυτιλιακών και αεροπορικών ομίλων», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχυτός.

Στην κατάσταση που επικρατεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χίου αναφέρθηκε το μέλος του ΣΕΣΝΟΧ Ολυμπία Κουβαρά υπογραμμίζοντας ότι σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας θα πρέπει να αντιστοιχούν κατά το ελάχιστο 4 νοσηλευτές ανά κλίνη, αυτή την στιγμή εργάζονται μόνο 2-3 νοσηλευτές ανά βάρδια, ακόμα και όταν νοσηλεύονται 4 και πλέον διασωληνωμένοι ασθενείς.

Τον προβληματισμό για τις αντοχές των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας μετέφερε η Μαρία Σαραντινούδη, τονίζοντας ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα άδειες από το 2019!

i_kyvernisi_apodynamose_ta_dimosia_nosokomeia_en_meso_pandimias

Σχετικά Άρθρα