Η Μικρά Ασία ζει, στις ψυχές και την σκέψη μας, στους τόπους και τους τρόπους μας.

Τα πιό λιτά Μικρασιατικά 2020
Κυρ, 20/09/2020 - 08:29

Με τον πλέον λιτό τρόπο τιμάται η Μνήμη της Μικρασίας, με πρωτεργάτη πάντα τον "Φάρο Βαρβασίου" που απηύθυνε το παρακάτω συγκινητικό μήνυμα.

Με την σκέψη και την προσευχή μας στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την πανδημία, στους ανθρώπους που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία, αλλά και στους ακοίμητους φρουρούς της χώρας μας, που βρίσκονται συνέχεια σε εγρήγορση, ο Φάρος Βαρβασίου θα τελέσει μια διαφορετική μνήμη Μικρασίας, λιτή, ολιγομελή, σύντομη.

Όταν πριν 42 χρόνια τελέστηκε για πρώτη φορά η Μνήμη Μικρασίας, οι πρωτεργάτες επιδίωξαν μια παγχιακή εμβέλεια των εκδηλώσεων την οποία και επέτυχαν, μιας και τα τελευταία χρόνια η συμμετοχή κόσμου, αρχών και φορέων συνάντησε το αρχικό τους όραμα.

Φέτος, οι συνθήκες είναι δύσκολες για όλον τον κόσμο και η σεμνή τελετή αύριο θα έχει ως βασικό γνώμονα τη Μνήμη μα και την ασφάλεια όλων. Ευχαριστούμε από καρδιάς για άλλη μια χρονιά την Περιφερειακή Ενότητα Χίου και τον Δήμο Χίου, καθώς και το προσωπικό τους. Στέκονται δίπλα μας επί σειρά ετών. Ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη και την υποστήριξη τους.

Αύριο στον Άγιο Χαράλαμπο στο Βαρβάσι είναι το Μνημόσυνο των παππούδων και των γιαγιάδων μας. Έζησαν αμέτρητες δυσκολίες, μα με πίστη και καρτερία στάθηκαν όρθιοι, νικητές της ζωής. Έτσι θα σταθούμε και εμείς.

Η Μικρά Ασία ζει, στις ψυχές και την σκέψη μας, στους τόπους και τους τρόπους μας.

 

Στη φωτογραφία του Κώστα Φύσσα, χειροποίητη ελληνική σημαία εκ Κρήνης Μικράς Ασίας. Μουσείο Μικρασιατικών Κειμηλίων Φάρου, δωρεά του ζεύγους Νίκου και Στάσας Κιουράνη.

 

 

Σχετικά Άρθρα