Η μνήμη των Αγίων αιτία μεγάλης πνευματικής ωφέλειας

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 23/07/2021 - 14:44

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στις εορτές των Αγίων που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη τους κατά τον μήνα Ιούλιο, ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Δημήτριος Μαστρογιαννάκης, εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Βαβύλων, συζητά στην εκπομπή «Κατευθυνθήτω» με τον Γιάννη Χονδρέλη  τον  βίο και το έργο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, της  Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, την Κοίμηση της Πανσέβαστης μητέρας της Θεοτόκου  Αγίας  Άννης, της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού και τέλος για τον συγκλονιστικό βίο της οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Στην εκπομπή συμμετέχει και η Θεολόγος κ. Λεμονιά Μαστρογιαννάκη, διαβάζοντας αποσπάσματα από τις διδαχές του Οσίου Παϊσίου και θαύματα της Αγίας Μαρίνας .

Τελικά το πιο σπουδαίο μήνυμα από τις γιορτές των Αγίων είναι η βεβαιότητα ότι ο Χριστός είναι υπεράνω της φθοράς του χώρου και του χρόνου και όλα τα υλικά αγαθά είναι τόσο παροδικά και πρόσκαιρα. Ο ασύλητος πλούτος,  πολύτιμος μαργαρίτης, η αληθινή ζωή είναι Χριστός.

Μόνο μέσα στην Εκκλησία μπορούμε να γνωρίσουμε την αλήθεια του και να βαδίσουμε τον δρόμο του θελήματός του. Να αναπτύξουμε το ήθος και το ύφος των Αγίων Μαρτύρων.

Η εκπομπή προβάλλεται στην Aλήθεια TV αυτό το Σάββατο ώρα 17:00 και 21:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 15:30.

Σχετικά Άρθρα