Η πρόσβαση και η εκπαίδευση στη φροντίδα του διαβήτη "με άλλο μάτι"

ΣΗΜΕΡΑ, 8 & 12 μ.μ., ΣΤΗΝ "ΑΛΗΘΕΙΑ TV"
Δευ, 28/11/2022 - 12:40
Η Σμάρω Μπουλαζέρη και η Κέλλυ Μελιτζάνη μιλούν για τη σημασία της εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση του διαβήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδους Διαβήτη, που ήταν στις 14 Νοεμβρίου, σήμερα, η εκπομπή της «Αλήθεια TV», «η επικαιρότητα με άλλο μάτι» (προβάλλεται κάθε Δευτέρα 8 & 12 μ.μ., και σε επανάληψη στις 4 μ.μ. της Τρίτης), γι’ ακόμη μία φορά ασχολείται με το θέμα, αφού ένα εκατομμύριο Έλληνες νοσούν, ενώ υπολογίζεται ότι συνολικά στη χώρα μας το 12% του πληθυσμού ζει με διαβήτη, με τους ασθενείς τα τελευταία 20 χρόνια να έχουν τετραπλασιαστεί.

Κάθε χρόνο, η εκστρατεία για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη επικεντρώνεται σε ένα ειδικό θέμα που φέτος είναι η πρόσβαση και η εκπαίδευση στη φροντίδα του διαβήτη.

Καλεσμένες στο στούντιο της Αλήθειας είναι η ειδικευμένη στο διαβήτη νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Χίου, Σμάρω Μπουλαζέρη και η διαιτολόγος-διατροφολόγος, Κέλλυ Μελιτζάνη που αναλύουν, η κάθε μία στον τομέα της, πόσο σημαντικό είναι τα άτομα με διαβήτη να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν αν κάτι πάει λάθος, πώς να προσαρμόσουν τη διατροφή, την άσκηση, τον τρόπο ζωής, τη φαρμακευτική αγωγή ή την ινσουλίνη τους.

Η εκπαίδευση σε θέματα διαβήτη αποτελεί ουσιαστικό μέρος της καλής ρύθμισης του σακχάρου στο αίμα και της αποφυγής μακροπρόθεσμων επιπλοκών της υγείας των πασχόντων και όσο η τεχνολογία εξελίσσεται τόσο η εκπαίδευση συνεχίζεται.

Σχετικά Άρθρα