Ηλ. Θεοδωρόπουλος για εμβολιασμούς: Είμαστε στο 40% πρέπει να πάμε στο 85 - 90%

Ανάγκη να επιταχυνθούν οι ρυθμοί πριν το φθινόπωρο
Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 05/07/2021 - 13:23
Ηχητικό απόσπασμα: 

“Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πρέπει να το κάνουμε σήμερα, όχι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβρη. Έχουμε ένα στέλεχος του ιού που μεταδίδεται 10 φορές περισσότερο και ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι μεγάλος. Οφείλουμε να σκεφτόμαστε συλλογικά, έχουμε υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και στους γύρω μας”.

Τα παραπάνω ανέφερε το μεσημέρι από το Ράδιο - Αλήθεια το μέλος του ιατρικού συλλόγου Χίου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος και σημείωσε ότι ιδιαίτερα αυτή την περίοδο δεν πρέπει να... φρενάρουμε στους εμβολιασμούς, αλλά αντίθετα να επιταχύνουμε, αφού ο αρχικός στόχος για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού, τώρα -λόγω των μεταλλάξεων- αυξάνεται στο 85 με 90% και σήμερα έχει επιτευχθεί τοπικά ο εμβολιασμός του 40% των κατοίκων της περιοχής μας.

Ο κος Θεοδωρόπουλος εστίασε επίσης στην αναγκαιότητα τήρησης μέτρων -ακόμη και από τους εμβολιασμένους- σε κλειστούς και ημίκλειστους χώρους, όπως η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις, λέγοντας ότι και εκείνοι μπορούν να κολλήσουν -έστω με ηπιοτερα συμπτώματα- αλλά κυρίως να μεταδώσουν τον ιό.

Σχετικά Άρθρα