Ηλ. Θεοδωρόπουλος στο Ράδιο "Α" για κρούσματα covid στη Χίο: Φοράτε μάσκα, ολοκληρώστε τον εμβολιασμό

Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 29/03/2022 - 15:46
Ηχητικό απόσπασμα: 

Δύο χρόνια πανδημίας, λογικά θα έπρεπε να μας έχουν διδάξει τι να αποφύγουμε, όμως θέλεις η κόπωση, η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από την κυβέρνηση, ακόμη και η βελτίωση των καιρικών συνθηκών, οδήγησαν σε έναν εφησυχασμό την τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα τους τελευταίους μήνες να βλέπουμε καθημερινά μεγάλο αριθμό ατόμων που είναι θετικά στον κορωνοϊό  ενώ τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται και αύξηση του αριθμού των νοσηλευομενων στο "Σκυλίτσειο".

Ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, μέσω του Ράδιο "Αλήθεια" επιχείρησε να μας θυμίσει ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ, το στέλεχος "Ο" μπορεί να έχει πιο ήπια συμπτώματα, όμως αυτό δεν αφορά όλους όσοι θα νοσήσουν, γιατί υπάρχουν και εκείνοι που μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρότερα προβλήματα, γι'αυτό και η αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων.

Εν μέρει θεωρεί λογική την αύξηση των κρουσμάτων τοπικά, από τη στιγμή που στην αρχή της πανδημίας δεν είχαμε αρκετούς νοσούντες, αλλά και επειδή "ξεθαρέψαμε", αφού με την άρση μέτρων (π.χ. υποχρεωτικότητα εμβολίου για τους άνω των 60) το εμβολιαστικό πρόγραμμα φρέναρε.

Ο ίδιος προτρέπει τους πολίτες να συνεχίσουν να φορούν μάσκες στους εσωτερικούς χώρους, να αποφεύγουν το συνωστισμό, να τηρούν τις αποστάσεις και να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό, διευκρινίζοντας ότι αυτό πρακτικά σημαίνει 3η δόση -αρκετοί, είπε, έμειναν στις δύο, αλλά αυτό δεν τους καλύπτει, ειδικά όσοι έχουν προβλήματα υγείας- αλλά και 4η δόση στις ευπαθείς ομάδες, όπως οι καρκινοπαθείς και οι ανοσοκατασταλμένοι.

"Μπορεί η πολιτεία για άλλους λόγους να άρει τα μέτρα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φοράμε τη μάσκα ή να εμβολιαστούμε. Εμείς, ως γιατροί, λέμε στον κόσμο ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει", κατέληξε ο κύριος Θεοδωρόπουλος.

Σχετικά Άρθρα