Ημέρα γιορτής η αιμοδοσία στην Καλλιμασιά

Πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου: Κάθε χρόνο συγκεντρώνουμε 80 φιάλες αίματος
Τρί, 12/02/2019 - 14:32

21 χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο από την τράπεζα αίματος Καλλιμασιάς συμπληρώνονται φέτος, με την «ψυχή» της προσπάθειας, τον πατέρα Γεώργιο Κωνσταντίνου, ο οποίος ποτέ δεν κράτησε χαρτί και μολύβι για να υπολογίσει πόσες φιάλες αίματος συγκέντρωσαν όλα αυτά τα χρόνια.

Άλλωστε εκείνο που τους ενδιαφέρει πρωτίστως είναι -όπως είπε- το ότι μαζί με όλους τους άλλους συλλόγους που συνδράμουν σ'αυτό το έργο, πέτυχαν τον στόχο να μην γίνονται εισαγωγές αίματος στο νησί. Ο ίδιος περιγράφει την έλευση των αιμοδοτών στις δύο καθιερωμένες κατ’ έτος αιμοδοσίες στην Καλλιμασιά σαν γιορτή, την οποία μάλιστα συνδυάζουν και με το σχετικό γλέντι (μουσική αλλά και κέρασμα σουβλάκι), όπως θα γίνει κι αυτήν την Κυριακή, στην ενοριακή αίθουσα της Παναγίας στην Καλλιμασιά, 9 με 1.30 το πρωί.

«Έχουμε ανανεωμένο προσωπικό υλικό» απάντησε στο σχετικό μας ερώτημά για το αν έχουν «νέο αίμα» στην «Τράπεζα» ο π. Γιώργης, ο οποίος εκτιμά ότι κατ’ έτος πλέον συγκεντρώνουν 80 φιάλες αίματος, μιας και με τα χρόνια, φαίνεται ότι οι περισσότεροι έχουν ξεπεράσει «τον φόβο της βελόνας» και αναγνωρίζουν τα θετικά της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Σχετικά Άρθρα