Κ .Βεργίνας: Τουριστικά πάμε καλά!

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 04/08/2022 - 15:16

Ικανοποιημένος από την τουριστική κίνηση της Χίου, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Βεργίνας, στο "Ράδιο Αλήθεια" το πρωί της Πέμπτης 4 Αυγούστου.

Με πληρότητα που ξεπερνάει το 90% στα τουριστικά καταλύματα, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, φιλοξενούμενος στο ραδιοθάλαμο, υπογράμμισε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς οι κρατήσεις για Σεπτέμβρη και Οκτώβρη είναι λίγες.

«Τους καλοκαιρινούς μήνες η κίνηση είναι ικανοποιητική, αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι να έχουμε κόσμο για περισσότερο διάστημα και εκεί στοχεύουμε. Να «πουλήσουμε» τη Χίο ως ένα φθινοπωρινό ή ανοιξιάτικο προορισμό», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι επισκέπτες τη Χίου είναι έλληνες, ομογενείς, τούρκοι αλλά και ευρωπαίοι που έρχονται, στην πλειονότητα τους, μέσω Τσεσμέ και μένουν στο νησί μας περίπου για 3 μέρες.

Αναφορικά με την εικόνα της Χίου που παίρνουν οι επισκέπτες φεύγοντας από το νησί ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού σημείωσε ότι είναι μία θετική ματιά για αυτό ενώ ερωτώμενος για το αν το νησί μας είναι ένας… ακριβός προορισμός ο κ. Βεργίνας ανέφερε ότι «η αυξανόμενη ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών και η ανοδική ζήτηση έχει συμπαρασύρει τις τιμές», με τον ίδιο να τονίζει ότι αυτό δεν είναι κατ ανάγκη κακό.

«Έχουμε συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών που μπορούμε να φιλοξενήσουμε στο νησί. Δεν είναι κακό αυτοί να είναι μιας καλής οικονομικής επιφάνειας με την προϋπόθεση βέβαια ότι και οι παρεχόμενες υπηρεσίες ανταποκρίνονται στις τιμές», είπε, προσθέτοντας ότι ευτυχώς οι επαγγελματίες μας έχουν ανεβάσει την ποιότητα.

Ο ίδιος, κλείνοντας την συνέντευξη δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για το τουριστικό μέλλον, προσθέτοντας ότι γίνονται στοχευμένα βήματα για να μπει η Χίος στον τουριστικό χάρτη μεγάλων πρακτορείων έτσι ώστε η αυξημένη ζήτηση να είναι αυτή που θα διαμορφώσει όλο το τουριστικό προφίλ του νησιού.

 

gemise_to_nisi_alla._mehri_to_septemvrio

Σχετικά Άρθρα