Χίος, Δευτέρα 6 Ιουλίου

Κ. Βεζέρης: Θα επανέλθουμε με συγκεκριμένη πρόταση για την προκυμαία

Άνοιγμα στις 25 Μαϊου, με αναπάντητα ερωτήματα και ενδείξεις για μείωση των εργαζομένων στα καταστήματα εστίασης
Τετ, 20/05/2020 - 14:26

Θα επανέλθουν με συγκεκριμένη κυκλοφοριακή πρόταση οι καταστηματάρχες στο δημοτικό λιμενικό ταμείο και το δημοτικό συμβούλιο, διεκδικώντας το κλείσιμο της προκυμαίας στα οχήματα για περίοδο 2,5 τελικά μηνών μέσα στο καλοκαίρι και για πέντε ώρες ημερησίως, μετά τις 7 μ.μ.

Τα παραπάνω είπε το πρωί στο Ράδιο "Α" ο Πρόεδρος των Καταστημάτων Εστίασης, Κώστας Βεζέρης ο οποίος επανέλαβε ότι ζήτησαν τη βοήθεια του δήμου και του λιμενικού ταμείου στις δύσκολες συνθήκες για την λειτουργία των επιχειρήσεών τους, λόγω κορωνοϊού κι αντ' αυτού -κατά την εκτίμησή του - εκείνο που έγινε στην χθεσινή συνεδρίαση, ήταν να δεχθούν επίθεση.

Ο ίδιος επικαλέστηκε παραδείγματα άλλων δήμων, όπως της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας που παραχωρούν κοινόχρηστους χώρους και δρόμους στα καταστήματα αναγνωρίζοντας το πρόβλημα βιωσιμότητάς τους, θεωρώντας ότι στη Χίο δεν υπάρχει ανάλογη διάθεση για ένα μικρό τμήμα δρόμου, της τάξεως των 800 μέτρων.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία καφετεριών και καταστημάτων εστίασης από τις 25 Μαΐου επεσήμανε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι καλύτερα από τα προηγούμενα που είχαν γνωστοποιηθεί (π.χ. 6 άτομα αντί των 4 ανά παρέα) αλλά παραμένουν αρκετά ζητήματα που χρήζουν απαντήσεων, όπως π.χ. τι θα γίνει με τους όρθιους πελάτες (συνήθως τις νυχτερινές ώρες), ενώ είναι βέβαιο ότι όπως κι αν κληθούν να λειτουργήσουν, αυτό θα γίνει... μερικώς, συγκριτικά με τη δυναμικότητα που είχαν τα μαγαζιά τους στην προ κορωνοϊού εποχή.

Αυτό -είπε- θα επηρεάσει και τις θέσεις εργασίας, προαναγγέλλοντας όχι απολύσεις (είναι γνωστό ότι για 45 ημέρες για όσους βγήκαν σε αναστολή απαγορεύονται) αλλά οικειοθελείς αποχωρήσεις.

"Εχουμε εργαζόμενους που αντί για 5 μεροκάματα θα υπάρχει δυνατότητα να κάνουν ένα. Οι συγκεκριμένοι είναι λογικό να αναζητήσουν αλλού δουλειά και να αποχωρήσουν οικειοθελώς", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/07/2020 - 15:45
Ηχητικό απόσπασμα:

Με τα χέρια γεμάτα θα φτάσουν αύριο στο νησί των Οινουσσών μέλη της Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ”, που σε συνεργασία με την Alpha Bank θα προσφέρουν  ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό στο Περιφερειακό Ιατρείο Οινουσσών και σε συνεργασία με τα "ελληνικά πετρέλαια" tablets στους μαθητές των τριων τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου.

Ο εξοπλισμός αποτελείται από ιατρικά μηχανήματα μεταξύ των οποίων έγχρωμος ψηφιακός υπερηχογράφος, holter καρδιακού ρυθμού, συσκευές ανάνηψης, εξεταστικό κρεβάτι καθώς και επαρκή ποσότητα από διαγνωστικά tests, ιατρικές τσάντες πρώτων βοηθειών, οξύμετρα, πιεσόμετρα κ.α.

Όπως είπε στο Ράδιο «Α» ο Δήμαρχος, Γιώργος Δανιήλ, πρόκειται για το αποτέλεσμα των δράσεων εξωστρέφειας που είχαν αναπτυχθεί με την ανάληψη των καθηκόντων του και μάλιστα έπεται συνέχεια στα πλαίσια της συνεργασίας με την ΜΚΟ «άγονη γραμμή γόνιμη», με την εφαρμογή που θα υπάρξει στα κινητά η οποία θα πληροφορεί τα άτομα με αναπηρία για τους προσβάσιμους χώρους στις Οινουσσες.