Και η Χίος στη 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Τετ, 13/10/2021 - 15:04

Σε μια περίοδο που, με μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε τους δείκτες τροχαίων δυστυχημάτων να αυξάνονται, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα».

Έτσι, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, την 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η Χίος. 

Κεντρικός άξονας της δράσης είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» ενώ, το μήνυμα είναι η προτροπή στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που, δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά, αλλά και υιοθετώντας το γενικότερα, να αναλάβει το ρόλο του «οδηγού της παρέας» φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυμίζει.

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, κοινού και οδηγών, για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, είναι ένα σημαντικό μήνυμα που επιδιώκεται να σταλεί όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε να σωθούν ζωές.

Κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν τη βραδιά, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με το Ινστιτούτο, τους αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και άλλους θεσμικούς φορείς, για την προστασία της ζωής όλων αλλά, κυρίως, των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας τους.

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τη συνδιοργάνωση των Περιφερειών Αττικής,  Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κρήτης, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και Κεντρικής Μακεδονίας, την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ. και τη συμβολή της Τροχαίας στις κατά τόπους εκδηλώσεις. 

Πολύτιμοι συνεργάτες η Συμμαχία για την ασφάλεια και τον πολιτισμό στο δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Εργαστήριο Μεταφορών & Λήψης Αποφάσεων του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στο νησί μας δράσεις θα γίνουν μπροστά από καταστήματα - μπαρ στο λιμάνι.

 

Σχετικά Άρθρα