Και οι εργαζόμενοι στο Δήμο Χίου συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης

Τετ, 05/05/2021 - 10:44

Την συμμετοχή του στην απεργία της 6η Μαΐου που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ ανακοινώνει και ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου καλώντας τα μέλη του να συμμετέχουν και στην απεργιακή συγκέντρωση.

Αναλυτικά αναφέρει:

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου συντάσσεται και συμμετέχει στην 24ωρη ΠΑΝ-ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τον εορτασμό της της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την ΠΕΜΠΤΗ 6 Μαΐου 2021, και καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στην Απεργιακή Συ-γκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Βουνακίου στις 10.30 το πρωί.

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συμπίπτει φέτος με την προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), μέσω ενός σχεδίου Νόμου που επεξεργά-ζεται το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, να καταργήσει τα όποια εργασιακά δικαιώ-ματα απέμειναν από την λαίλαπα των μνημονίων, όπως και τις συνδικαλιστικές ελευ-θερίες, για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες και εργάτριες στο Σικάγο το 1886 και συνέχισαν έκτοτε να δίνουν το... αίμα τους οι εργαζόμενοι σε κάθε γωνία του πλανήτη.

Η κυβέρνηση ωστόσο, συνεχίζει μία πολιτική που υπαγορεύτηκε τα τελευταία χρόνια από τα εγχώρια και ξένα εργοδοτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα και σε πλήρη ταύ-τιση μαζί τους, ετοιμάζει μία ακόμη ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματα τους. Δεν ενδιαφέρεται για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που ισχύουν, για τις τεράστιες ανισότητες που υπάρχουν και την τρομοκρατία στο εργασιακό περιβάλλον. Κόπτεται μόνο για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Με ένα Νομοσχέδιο για τα εργασιακά που μοιάζει δοτό, και ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή για ψήφιση, η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο και το 5νθήμερο εργασίας, θεσμοθετώντας παράλληλα τη 10ωρη εργασία, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), εκχωρεί τον έλεγχο του Μητρώου Μελών και των διαδικασιών τους στο κράτος και τους εργοδότες, βάζει απαγορευτικό στο δικαίωμα της απεργίας και μετατρέπει τη συνδικαλιστική δράση σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Κι αυτά είναι λίγα εξ όσων έχει διαρρεύσει η κυβέρνηση και περιλαμβάνει το Νομο-σχέδιο «ταφόπλακα» του Υπουργείου Εργασίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Είναι αρκετά όμως για να κινητοποιήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα να δώσουν ενωτικά και δυναμικά τον αγώνα τους για να μην περάσουν.

Αποτελεί χρέος και φόρος τιμής στους νεκρούς του Σικάγο και όλων των εργατικών αγώνων που συμβολίζει ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

 

Σχετικά Άρθρα