Και του χρόνου επίδομα από το Δήμο Οινουσσών στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς!

Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 02/06/2020 - 14:15
Ηχητικό απόσπασμα: 

Και του χρόνου ο δήμος Οινουσσών θα πριμοδοτήσει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ευχαριστώντας τους για το έργο που προσφέρουν στους μαθητές των εκπαιδευτικών δομών του νησιού.

«Το θεσμικό πλαίσιο μας επιτρέπει να ενισχύσουμε τους αναπληρωτές», σημείωσε σε δηλώσεις του στο Ράδιο «Α» ο Δήμαρχος του ακριτικού νησιού, Γιώργος Δανιήλ.

Φέτος το ποσό των 300 ευρώ, εφάπαξ, θα το λάβουν 25 εκπαιδευτικοί, δηλ. θα διατεθούν συνολικά 7.500 ευρώ από το Δήμο.

Να σημειωθεί ότι το μέτρο είχε εξαγγελθεί προεκλογικά και στη συνεδρίαση δια περιφοράς του δημοτικού συμβουλίου ψηφίστηκε ομόφωνα αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές και θεωρώντας ότι μ’αυτόν τον τρόπο προστίθεται ένα κίνητρο για να επιλέξουν οι εκπαιδευτικοί το νησί.

Βασικό ζητούμενο ωστόσο παραμένει ανάλογη μέριμνα να υπάρχει και από την πολιτεία, ώστε να τοποθετούνται έγκαιρα στα σχολεία και όχι το Νοέμβριο όπως είχε γίνει την τρέχουσα χρονιά, γεγονός το οποίο σχολίασε ο κος Δανιήλ με αφορμή και το επικείμενο ν/σ για τη νησιωτικότητα λέγοντας ότι θα έχει νόημα αν αντιμετωπίζει αυτής της φύσεως τα ζητήματα και παρέχει οικονομικές ελαφρύνσεις στους κατοίκους των μικρών νησιών.

 

Σχετικά Άρθρα