Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Χίου στην συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 28/04/2022 - 13:48

Κάλεσμα σε εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, απεύθυναν ο πρόεδρος και μέλη του Εργατικού Κέντρου Χίου.

Όπως ανέφερε ο Κώστας Λίνας, η 1η Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων, προσθέτοντας, ότι δυστυχώς και η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας σε δυσμενή θέση.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κάλεσε τους πολίτες στην συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 1η Μαΐου στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Χίου, ενώ ερωτώμενος γιατί δεν έγινε κοινή συγκέντρωση με την ΑΔΕΔΥ, όπως είχε αναγγελθεί, απάντησε ότι «πρέπει νερό στο κρασί τους να ρίχνουν και άλλοι και όχι μόνο το Εργατικό Κέντρο Χίου».

Να σημειώσουμε ότι την ημέρα της συγκέντρωσης θα γίνει και η απονομή βραβείων των μαθητών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Κάλεσμα στα μέλη τους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Χίου απεύθυναν και ο πρόεδρος της ΠΕΣ/ΝΑΤ Στέλιος Κουμπιάς καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Κώστας Μπογιατζής.

Ακολουθεί το δελτίο τυπου του ΕΚ Χίου:

«Η 1η Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων.

Δυστυχώς και η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας σε δυσμενή θέση.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια και έχει ήδη τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Το φάσμα συνέχισης μιας μακράς και βίαιης σύγκρουσης εν μέσω υψηλού πληθωρισμού, συμβάλλει στην αύξηση βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και του ενεργειακού κόστους και στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση, με χρονοκαθυστέρηση ανακοίνωσε μία αύξηση του κατώτατου μισθού υποδεέστερη των αναγκών των φτωχών και ευάλωτων εργαζομένων. Μία αύξηση που θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί από το 2021.

Μία αύξηση για την οποία ο Πρωθυπουργός είχε προεκλογικά δεσμευθεί ότι θα είναι διπλάσια των ρυθμών ανάπτυξης της χώρας (πάνω από 16%). Μία τέτοια αύξηση θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις απώλειες της αγοραστικής δύναμης τουλάχιστον των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Οι κοινωνικές συνέπειες αυτής της κυβερνητικής επιλογής, επιτρέπουν στην ακρίβεια να φτωχοποιήσει κοινωνικές ομάδες.

Την 1η Μάη, ενώνουμε τη φωνή της εργατικής τάξης στην Ελλάδα για την αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία.

Απαιτούμε μεταξύ άλλων, μέτρα στήριξης των εργαζομένων στη χώρα μας. Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους ,κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών».

ergatiko_kentro_hioy_apergiaki_sygkentrosi_kyriaki_1i_mai_stis_10_30_p_m

Σχετικά Άρθρα