Καλπάζει ο κορωνοϊός και οι περισσότεροι δεν κάνουν καραντίνα!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Παντελής Βρουλής προειδοποιεί ότι αν δεν ευαισθητοποιηθούμε τα 34 κρούσματα που είδαμε χθες θα είναι πολύ λίγα σε σχέση με την "έκρηξη" του Αυγούστου
Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Τρί, 27/07/2021 - 09:17
Ηχητικό απόσπασμα: 

Μια άλλη διάσταση, με αφορμή την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, έθεσε το πρωί από το Ράδιο «Αλήθεια» ο Αντιπεριφερειάρχης, υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας, Παντελής Βρουλής.

«Δυστυχώς», είπε, «οι περισσότεροι δεν κάνουν πλέον καραντίνα».

«Έρχονται για διακοπές στη Χίο, επέστρεψαν από τις σπουδές στο νησί τα παιδιά και γενικά υπάρχει συνάθροιση πολιτών σε αρκετούς χώρους και ακόμη κι αν κάποιος νοσήσει, επειδή το περνάει ήπια -αν είναι και νέος στην ηλικία- δεν κάνει καραντίνα και δεν παίρνει μέτρα ούτε το στενό περιβάλλον του. Αυτό μας μεταφέρουν από τα χωριά», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, λέγοντας ότι όσο κι αν ενισχυθούν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, αν δεν υπάρξει στην πράξη ατομική ευθύνη, μέσα στον Αύγουστο τα 34 κρούσματα που είδαμε να καταγράφονται χθες στο νησί μας, θα είναι πολύ μικρός αριθμός.

Πρακτικά -επεσήμανε- ούτε έλεγχος, ούτε ιχνηλάτηση, στο βαθμό που πρέπει, μπορεί να γίνει, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Μόνο την τελευταία εβδομάδα συνολικά στο νησί τα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid 19 είναι 113, ενώ κατά τον κο Βρουλή υπάρχουν και περιπτώσεις κρουσμάτων που δεν δηλώνονται καν (π.χ. με self test).

Αναμενόμενη και η εξέλιξη που αφορά στη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό, αφού κάποιοι μπορεί να αισθάνονται... άτρωτοι αλλά με το 50% του πληθυσμού εμβολιασμένο είναι εύκολο να μεταφερθεί ο ιός σε ευπαθείς ομάδες και όχι μόνο. Αξίζει να αναφερθεί ότι και οι νοσηλείες από 3 που ήταν χθες στο Νοσοκομείο Χίου, σήμερα αυξήθηκαν σε 5, ενώ με βάση τη χθεσινή λίστα του ΕΟΔΥ η Χίος σε αναλογία κατοίκων - κρουσμάτων σκαρφάλωσε στην 6η θέση!

kalpazei_o_koronoios_kai_oi_perissoteroi_den_kanoyn_karantina

Σχετικά Άρθρα