Καμερούν: Όμηροι πέντε Έλληνες ναυτικοί

Μετά από ένοπλη επίθεση σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο
Τρί, 31/12/2019 - 09:50

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο - υπό ελληνική σημαία - δεξαμενόπλοιο «Happy Land», το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι Limboh στο Καμερούν.

Κατά την επίθεση απήχθησαν οκτώ εκ των 28 μελών του πληρώματος του πλοίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, εξ αυτών οι πέντε είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για έναν 35χρονο, τρίτο μηχανικό του τάνκερ, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Οι πέντε Έλληνες όμηροι είναι ο 45χρονος πλοίαρχος του πλοίου, ο 26χρονος ανθυποπλοίαρχος, ο 38χρονος δεύτερος μηχανικός και δύο δόκιμοι 20 και 21 ετών.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρεία.

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα