Συνελήφθη ο Πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 11/02/2024 - 09:59

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, για καταγγελία απαγωγής ημεδαπού επιβαίνοντα σε δεξαμενόπλοιο σημαίας Παλάου.

Το Δ/Ξ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 3,7 ν.μ. δυτικά της Χίου, προερχόμενο από την Τουρκία με προορισμό την Αίγυπτο, με συνολικά δεκαπέντε επιβαίνοντες.

Αμέσως στην περιοχή μετέβη περιπολικό πλοίο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακή, το οποίο γνωστοποίησε στο δεξαμενόπλοιο να αλλάξει πορεία με κατεύθυνση το αγκυροβόλιο της Χίου, έπειτα από εντολή της Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

Με τον κατάπλου του Δ/Ξ πλοίου στο αγκυροβόλιο, επιβιβάστηκαν σε αυτό στελέχη του γραφείου ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χίου για τη διενέργεια νηοψίας, με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ δύο ακόμα αλλοδαποί επιβαίνοντες δήλωσαν την αρπαγή τους.

Στη συνέχεια, τα τρία άτομα που δήλωσαν την αρπαγή τους, ο Πλοίαρχος και ο Α΄ μηχανικός του πλοίου καθώς και τα στελέχη Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. επιβιβάστηκαν σε Ε/Γ - Λάντζα και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου για παράβαση του άρθρου 322 Π.Κ. "Αρπαγή", ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του Δ/Ξ λόγω ελλιπής σύνθεσης.

syllipsi_ploiarhoy_dx_ploioy_sti_hio

Σχετικά Άρθρα