Κατάντια...Κατέστρεψαν ναυαγοσωστικό εξοπλισμό στην Αγία Φωτιά

Και κλέφτες λουλουδιών στον Καρφά
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 12/08/2019 - 13:05

Οτι και να πούμε είναι λίγο. Άγνωστο τι μυαλό κουβαλούν αυτοί που το έκαναν αλλά αποτελούν ντροπή για μια κοινωνία οι εικόνες που δημοσίευσε ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Καραμανής που δείχνουν ναυαγοσωστικό εξοπλισμό της Αγίας Φωτεινής να έχει καταστραφεί και γλάστρες... κενού περιεχομένου στον Καρφά, επειδή κάποιοι ακόμα και εκεί κλέβουν τα λουλούδια!

Αναλυτικά ο κος Καραμανής σημειώνει:

" Αυτή είναι η εικόνα από το ναυαγοσωστικό εξοπλισμό της Αγίας Φωτεινής σήμερα.
Κάποιος ή κάποιοι διέρρηξαν το κουτί του ναυαγοσώστη και απλά τον κατέστρεψαν. Δεν έκλεψαν κάτι, απλά έσπασαν ότι βρήκαν... Κυάλια, φορείο, τα πάντα...

Ο ναυαγοσωστικός εξοπλισμός έχει προφανώς πληρωθεί με χρήματα όλων μας και αποτελεί προϋπόθεση για τη βράβευση της παραλίας με γαλάζια σημαία. Εχθές μάλιστα κλιμάκιο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στον Καρφά και όλα πήγαν καλά. Δυστυχώς, αν γίνει το ίδιο σήμερα στην Αγία Φωτεινή θα έχουμε πρόβλημα.

Προφανώς και θα μεριμνήσουμε για την όσο πιο άμεση αντικατάσταση του γίνεται, όμως με τις διαδικασίες του δημοσίου απαιτείται χρόνος και εργατοώρες ανθρώπων που αντί να δουλεύουν για να λύσουν κάποιο άλλο πρόβλημα, αναλώνονται με κάτι που σε μια πολιτισμένη κοινωνία δε θα έπρεπε να τους απασχολεί.

Όταν βανδαλιζουμε κατ' επανάληψη το seatrac, όταν ως οδηγοί δε σεβόμαστε διαβάσεις, πεζοδρόμια και προσβάσεις αμεα, όταν κλέβουμε το wifi από παραλίες και όταν θέτουμε σε κίνδυνο μια γαλάζια σημαία που κερδίσαμε με κόστος και πολύ κόπο, έχουμε φτάσει πια στο σημείο που σαν κοινωνία πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να μην αναρωτιόμαστε άλλο γιατί δεν είμαστε προορισμός για τους Ευρωπαίους.

ΥΓ. Πταίσμα μπροστά στα υπόλοιπα, αλλά άξιο κ αυτό αναφοράς. Πέρυσι σε συννενόηση με τους επαγγελματίες του Καρφά στολίσαμε με γλάστρες και λουλούδια τον πεζόδρομο. Φέτος μου στέλνουν μηνύματα με φωτογραφίες σαν αυτή που επισυνάπτω. Κλέβουμε ακόμα και τα λουλούδια από τις γλάστρες στην πιο τουριστική παραλία μας..."

katadikastea_kathe_fthora_dimosias_dimotikis_perioysias

Σχετικά Άρθρα