Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Καθάρισαν τις παραλίες Δήμος και Εθελοντές

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 09/06/2020 - 13:49

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασε ο Δήμος Χίου που σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες προχώρησε στον καθαρισμό των ακτών από τον ΝΟΧ μέχρι και το αεροδρόμιο της Χίου.

«Στέλνουμε ένα συμβολικό μήνυμα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον με τον καθαρισμό αυτό», ανέφερε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Παναγιώτης Αναγνώστου τονίζοντας ότι υπάρχει ένα ακόμη συνεργείο καθαρισμού του Δήμου στον Εμπορείο για τον αντίστοιχο καθαρισμό της παραλίας.

Στην δράση του Δήμου Χίου συμμετείχαν η εθελοντική Ομάδα Διάσωσης, η εθελοντική ομάδα «Ποσειδών» και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κλειδούς.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι τους βασικός στόχος, εκτός από την καθαρισμό των ακτών είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σχετικά Άρθρα

"Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ" ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΡΟΥΛΗΣ
Πέμ, 13/08/2020 - 15:32

Ακόμη και απαγόρευση εξόδου από την ΒΙΑΛ θα εισηγηθεί ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Παντελής Βρουλής, μετά το κρουσμα σε μετανάστη που καταγράφηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Βρουλή ο μετανάστης «έφερε» τον κορωνοϊό από έξω στο ΚΥΤ και για τον λόγο αυτό εξετάζεται το σενάριο να απαγορευτεί η έξοδος τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα.

Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας ζήτησε ψυχραιμία και τήρηση των κανόνων υγιεινής από τους  πολίτες συμπληρώνοντας ότι  ήταν επόμενο να είχαμε και στην Χίο κρούσματα κορωνοϊού, και δεν υπάρχει λόγος οι πολίτες να πανικοβάλλονται.