Κάθε εβδομάδα αναλύσεις λυμάτων για SARS-CoV-2

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 08/03/2021 - 10:07

Σε εβδομαδιαία πλέον βάση, από  τώρα και μέχρι να υπάρξουν νέα δεδομένα, θα εξετάζονται από τη ΔΕΥΑΧ τα λύματα, σε σχέση με την επιβάρυνσή τους με ιικό φορτίο SARS-CoV-2.

Όπως δήλωσε το πρωί στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Βασίλης Μυριαγκός, η αύξηση του ιικού φορτίου στην ανάλυση δείγματος που ελήφθη στα λύματα που καταλήγουν μέσω του αποχετευτικού δικτύου στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δ. Χιου, προβλημάτισε ιδιαίτερα και με δεδομένο ότι επιστημονικά, μέσω του συγκεκριμένου "εργαλείου", μπορούν να διεξαχθούν συμπεράσματα για την πορεία της covid 19, θα γίνονται συχνότερα δειγματοληψίες και αναλύσεις.

"Το συζητήσαμε και με τον Ιατρικό Σύλλογο", ανέφερε ο κος Μυριαγκός και σημείωσε ότι σήμερα θα ληφθεί νέο δείγμα εκτιμώντας ότι σε 3 με 4 ημέρες θα δοθούν τα αποτελέσματα της ανάλυσης από το Χημικό - Μικροβιολογικό Εργαστήριο στην Αθήνα με το οποίο συνεργάζεται η ΔΕΥΑΧ.

Σημειώνεται ότι σε σχέση με το διακύβευμα, που είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, το κόστος είναι μικρό, αφού κάθε ανάλυση αποτιμάται στα 160 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι με εξαίρεση την τελευταία ανάλυση που έδειξε ότι οι εν δυνάμει νοσούντες από κορωνοϊό είναι 400, από τον Αύγουστο που γίνεται μηνιαία η διαδικασία από τη ΔΕΥΧΑ, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

 

kathe_evdomada_analyseis_lymaton_gia_sars-cov-2

Σχετικά Άρθρα