Κάθε εβδομάδα έχουμε και ένα κάταγμα

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 15/03/2017 - 16:35

Προς το παρόν το κάπνισμα στο αυτοκίνητο, παρουσία ανηλίκων, δεν είναι πρόστιμο του ΚΟΚ αλλά γενικό και καταλογίζεται από μεικτά κλιμάκια Αστυνομικών, χωρίς να αποκλείεται το επόμενο διάστημα να γίνει και τροχονομική παράβαση.

Με την ευκαιρία πάντως αυτής της ενημέρωσης, ο Διοικητής της Τροχαίας Χίου, Γιάννης Αραμπατζής, αναφέρθηκε στη “μάστιγα”, όπως την χαρακτήρισε, των τραυματισμών πεζών από οχήματα.

Με πανελλαδικό ποσοστό 7% των τροχαίων ατυχημάτων με θύματα πεζούς η Χίος τις 11 πρώτες εβδομάδες του 2017 έχει αντίστοιχα 50%. “Είναι απίστευτο”, μας είπε ο Διοικητής της Τροχαίας, “από την αρχή του χρόνου έχουμε 12 ατυχήματα από τα οποία στα έξι έχει παρασυρθεί από Ι.Χ. πεζός, σε δύο από αυτά παιδιά ηλικίας 3 και 9 ετών, ενώ 3 από τους 4 πεζούς που τραυματίστηκαν στα υπόλοιπα τροχαία ήταν ηλικιωμένοι, άνω των 70 ετών. Σχεδόν έχουμε εβδομάδα και… κάταγμα. Εφιστώ την προσοχή σε όλους και ειδικά στους οδηγούς, αυτό πρέπει να σταματήσει, η βιασύνη κυρίως, εμπλέκει ανθρώπους σε τροχαία και καθηλώνει άλλους στο κρεβάτι και πολύ φοβάμαι ότι αν δεν προλάβουμε θα θρηνήσουμε και θύμα!”

Χωροταξικά από τα 6 τροχαία με εμπλοκή πεζού τα δύο έγιναν κοντά στο Κέντρο Μεταναστών στην π. ΒΙΑΛ, δύο στο κέντρο της πόλης και δύο στην περιοχή Φάρκαινας και αεροδρομίου.

Η Τροχαία πάντως συνεχίζει να απευθύνεται στους μελλοντικούς οδηγούς. Αύριο στις 12.00 το μεσημέρι, με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, σε συνεργασία με τον Παγχιακό Σύλλογο Α.μεΑ. μαθητές του Β1 τμήματος του 1ου Λυκείου θα “παίξουν για μια ώρα τους τροχονόμους”, ευαισθητοποιώντας τους οδηγούς ώστε να συμπεριφέρονται σ’ αυτή την κατηγορία συνανθρώπων μας με την προσοχή που χρειάζεται.

 

Γιάννης Αραμπατζής - Διοικητής Τροχαίας Χίου - Κάθε εβδομάδα έχουμε και ένα κάταγμα

Σχετικά Άρθρα