Καθολική επαναφορά βρεφών και νηπίων στους σταθμούς

Λόγω της εκ περιτροπής λειτουργίας για το επόμενο δίμηνο θα πληρωθεί μόνο ένας μήνας σε τροφεία
Δευ, 01/06/2020 - 14:54

Καθολική χαρακτήρισε την προσέλευση βρεφών και παιδιών στους 7 δημοτικούς σταθμούς της Χίου ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου, Γιάννης Μανάρας.

Στα πλαίσια της εκ περιτροπής λειτουργίας όλων των σταθμών, σήμερα προσήλθαν τα μισά παιδιά και βρέφη και συγκεκριμένα από το σύνολο των 145 βρεφών τα 70 κι από το σύνολο των 187 νηπίων τα 90.

«Από τα Καρδάμυλα μέχρι την Καλλιμασιά όλα πήγαν καλά», ανέφερε σημειώνοντας ότι κάθε παιδί που μπήκε στους σταθμούς θερμομετρήθηκε, ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και παρόλο που το ωράριο λειτουργίας έχει μειωθεί, μιας και οι γονείς παίρνουν τα παιδιά στις 2 μ.μ., το πρόγραμμα υλοποιήθηκε κανονικά και όσον αφορά τα γεύματα τους.

Σχετικά με τους γονείς που πληρώνουν τροφεία ξεκαθάρισε ότι για τους 2,5 μήνες που είχε ανασταλεί η λειτουργία των βρεφονηπιακών δεν θα τα καταβάλουν κι αν τα έχουν πληρώσει αναζητείται φόρμουλα επιστροφής τους, ενώ για τους δύο μήνες που θα λειτουργήσουν μέχρι 31 Ιουλίου, εκ περιτροπής, θα πληρώσουν τροφεία μόνο για ένα μήνα.

Σχετικά Άρθρα