Χίος, Τρίτη 13 Νοεμβρίου

Κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας στη Χίο για τις συντάξεις ομογενών

Παρ, 10/03/2017 - 15:27

Κλιμάκιο του γραφείου των Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας ( Social Security Administration) σε συνεργασία με την Ένωση Ομογενών Χίου θα πραγματοποιήσει την ετήσια πλέον καθιερωμένη επίσκεψη του για ενημέρωση συνταξιοδοτικών θεμάτων στο νησί μας την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, στις 11:00 π.μ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου «ΧΑΝΔΡΗΣ».

Σκοπός της επίσκεψης θα είναι η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και εφαρμογές στις Συντάξεις του Social Security Administration.

Για το σκοπό αυτό, κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας, ειδικευόμενοι σε συνταξιοδοτικά θέματα, θα επισκεφθούν το νησί μας, πρόθυμοι να λύσουν οποιοδήποτε συνταξιοδοτικό πρόβλημα  απασχολεί τους ομογενείς.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν τον Επίτροπο της Ένωσης Ομογενών Χίου, κ. Παντελή Μπουρνιά στα τηλέφωνα 22710-44616 (Τρίτη 11:00-13:00 και Πέμπτη 18:00-20:00) και 6976360694, ή στο Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας στο τηλέφωνο 210-7202426 καθημερινά από 8.30-12.00 εκτός Τετάρτης.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 13/11/2018 - 15:36

Σε απάντηση δημοσιευμάτων της κ. Μαρίας Ξύδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τοπικές εφημερίδες σε βάρος των συναδέλφων, και Γιώργη Μαστοράκη, το παράρτημα Χίου της "Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας", στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής, της 10ης Νοεμβρίου 2018 ομόφωνα αποφασίσαμε:

  • Στηλιτεύουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά και τους χαρακτηρισμούς της αρχιτέκτονος κ. Μαρίας Ξύδα στις αναρτήσεις που έχει κάνει στο facebook και τη δημοσίευση στην «Αλήθεια».
  • Η επιστημονική έρευνα δεν έχει στεγανά και αναπτύσσεται με την εξής λογική: Καθένας ξεκινάει από εκεί που σταμάτησε ο προηγούμενος και συνεχίζει την έρευνα, δεν είναι δυνατόν να θεωρεί ο καθένας ιδιοκτησία του ούτε τα «βοτσαλωτά» ούτε τα «ξυστά», είναι κτήμα του κατοίκων του κάθε «χωριού», βαθέως ή ρηχού.

 

Ο Παντελής Ι. Σαλλιάρης έχει ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα θέματα αρκετές φορές στο παρελθόν:

  • Στα πολιτιστικά προγράμματα «Μαθηματικά και Πολιτισμός» του 1ου ΓΕΛ Χίου απο το 2007.
  • Στο συνέδριο της ΕΜΕ στη Χαλκίδα το 2012 σε συνεργασία με τους Γιάννη Ράλλη και Λευτέρη Μίμαρο.
  • Σε  ημερίδα το 2014 στο 4ο Γυμνάσιο που διοργανώθηκε από το Σχ. Σύμβουλο Γιάννη Ράλλη.
  • Κάθε χρόνο στην τάξη, σαν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

  • Στη συγκεκριμένη παρουσίαση, αν και δεν όφειλε, στη βιβλιογραφία στο τέλος ανέφερε το έργο της κ. Ξύδα, «Τα μαθηματικά στη Λαϊκή τέχνη της Χίου», βεβαίως η κ. Ξύδα ή δεν το παρατήρησε, ή δεν θέλησε να το παρατηρήσει.

 

  • Η επιλογή των όποιων μοτίβων για την διδασκαλία, υπαγορεύεται από το αντικείμενο που διδάσκεται (συμμετρία, κατασκευές, εμβαδά κλπ) και κανένας δεν θα υποδείξει ποιό θα είναι αυτό, πέραν του διδάσκοντα.

 

  • Η αναφορά στα συγκεκριμένα μοτίβα δεν έχει νόημα καθόσον παρουσιάστηκε η διαδικασία κατασκευής με αυστηρά γεωμετρικό τρόπο όπως διδάχθηκε στο εργαστήριο.

 

  • Δεν κατανοήσαμε ποτέ την εμπλοκή του Γιώργη Μαστοράκη στο όλο ζήτημα, ο θέμα που ανέπτυξε ο Γιώργης στην διημερίδα της 2 και 3/11/18 δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τις δραστηριότητες της κ. Ξύδα.

 

Μετά από τα παραπάνω είναι προφανές ότι απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας και τουλάχιστον μια δημόσια συγγνώμη στα ίδια μέσα (εφημερίδες και κοινωνικά δίκτυα) τα οποία χρησιμοποίησε.

Αυτό το τελευταίο είναι προϋπόθεση για τη συνέχεια οποιασδήποτε μορφής συνεργασίας της κ. Μαρίας Ξύδα, με ένα επιστημονικό σωματείο όπως η Ε.Μ.Ε  που σέβεται τον εαυτό του και υπηρετεί τη Μαθηματική Παιδεία.

Για την Δ.Ε του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε,

ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Ράλλης και ο Γραμματέας, Ελευθέριος Ανταράκης.