Κοντά σε συμφωνία για νέους χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης

Οργανώνονται 3 πάρκινγκ στην Καλουτά και στην Αλατίου που εξασφαλίζουν 420 θέσεις ενώ η δημοτική αρχή στοχεύει στις 1.200
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 06/07/2021 - 13:26

Μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου για τη διαμόρφωση τριών υφιστάμενων χώρων στάθμευσης (δύο στην οδό Καλουτά -στο ακίνητο του πανεπιστημίου στα Ταμπάκικα και στο ακίνητο ανατολικά από το δρόμο, στο ύψος της ιχθυόσκαλας- και ενός στην Αλατίου) ο Δήμος βάζει πλώρη για τη μίσθωση, για 6 έτη, ιδιωτικών οικοπέδων μέσα στην πόλη, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα επαρκές δίκτυο χώρων στάθμευσης, με στόχο οι προσφερόμενες θέσεις να φτάσουν στις 1.200.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Ξενάκη, που μίλησε για το θέμα στο Ράδιο Αλήθεια οι τρεις χώροι στους οποίους θα γίνουν έργα ασφαλτόστρωσης, σήμανσης και φωτισμού, που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα της περιφέρειας, θα εξασφαλίσουν 420 θέσεις για ΙΧ.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε, στα πλαίσια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε απευθύνει ο Δήμος, η προσφορά ακινήτων από ιδιώτες, ώστε να μισθωθούν από το Δήμο νέοι οικοπεδικοί χώροι που θα λειτουργήσουν ως πάρκινγκ.

«Μεταξύ των προτεινόμενων για μίσθωση χώρων, είναι δύο ακίνητα -3 και 1,5 στρεμμάτων- στο Ριζάρι, στην Βερίτη κ.α. Μόνο στο Ριζάρι, αν δούμε ότι είναι κατάλληλα και συμφωνήσουμε στο μίσθωμα, θα εξασφαλιστούν 200 με 250 θέσεις στάθμευσης», ανέφερε ο κος Ξενάκης.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τους χώρους στάθμευσης στην τελική ευθεία βρίσκεται το κέντρο πληροφόρισης για την κυκλοφορία, που στεγάζεται στην οδό Πολυχρονοπούλου (φωτογραφία), το οποίο θα παρέχει πληροφορίες μεταξύ άλλων και για τους ελεύθερους χώρους στάθμευσης.

«Περιμένουμε τα μηχανήματα για την εγκατάστασή τους από εβδομάδα σε εβδομάδα, ενώ στο σχεδιασμό εντάσσονται και 3 ηλεκτρικά λεωφορεία με τα οποία θα συνδέονται σε τακτά διαστήματα όλοι οι χώροι στάθμευσης που υπάρχουν και περιμετρικά της πόλης», κατέληξε ο κος Ξενάκης.

organonontai_3_parkingk_se_kaloyta_allatioy_

Σχετικά Άρθρα