Κρούσματα covid 19 σε σχολεία: Ψυχραιμία συνιστούν στους γονείς οι Δ/ντές Εκπαίδευσης Χίου

Δευ, 01/03/2021 - 09:16

Ψυχραιμία συνιστούν στους γονείς οι Διευθυντές Εκπαίδευσης - Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας- Χίου, Αριστείδης Κελεπερτζής και Αιμιλιανός Ευαγγελινός, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων covid 19 σε μαθητές. 

Τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και το τμήμα στο οποίο υπάρχει το επιβεβαιωμένο κρούσμα κάνει μάθημα με τηλεκπαίδευση επανέλαβαν σήμερα από το Ράδιο «Αλήθεια» οι δύο διευθυντές, ύστερα από την παρέμβαση της Ένωσης Γονέων που ζητά τα μαθήματα για όλες τις τάξεις να γίνονται από απόσταση και τα παιδιά να επιστρέφουν στο σχολείο αφού προηγούμενα διενεργηθούν δωρεάν rapid test σε όλα καθώς και στους εκπαιδευτικούς και μοριακά τεστ σε όσους μαθητές είναι στο ίδιο τμήμα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

"Είναι λάθος τα παιδιά να μην πηγαίνουν σχολείο. Θα πρέπει να τα προτρέψουμε να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας. Δεν κάνουμε εμείς τους κανόνες, αλλά τους ακολουθούμε", απαντά ο Αιμιλιανός Ευαγγελινός ο οποίος διαβεβαιώνει ότι τηρούνται όλα όσα προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για τις περιπτώσεις κρουσμάτων στα σχολεία, στα οποία ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός ιχνηλάτησης και ο διευθυντής εξετάζουν τις επαφές του μαθητή που έχει κορωνοϊό και από εκεί και έπειτα ενημερώνεται και η Διεύθυνση Υγείας και ο Δ/ντής Εκπαίδευσης ώστε να βγει η απόφαση περί αναστολής λειτουργίας τμήματος ή τάξης ή σχολείου - αν χρειαστεί. Για το τελευταίο, όπως είπε, πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 3 επιβεβαιώμενα κρούσματα σε ένα σχολείο για να κλείσει.

Σημειώνεται ότι θετικό αποτέλεσμα για covid 19, μετά το Μουσικό Σχολείο είχαμε και σε μαθητή της Α' Γυμνασίου Καλλιμασιάς με τους μαθητές της συγκεκριμένης τάξης να μπαίνουν σε διαδικασία τηλεκπαίδευσης από σήμερα και για 14 ημέρες.

Παράλληλα το Σάββατο, όπως είπε ο κος Ευαγγελινός, με πρωτοβουλία ιδιώτη γιατρού υποβλήθηκαν σε rapid test οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Καλλιμασιάς, ενώ το ίδιο θα κάνουν σήμερα και οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου.

Στο Μουσικό Σχολείο σήμερα αρκετοί μαθητές δεν προσήλθαν στο μάθημα -υπήρχε προτροπή και από το σύλλογο γονέων- με το Διευθυντή εκπαίδευσης να σημειώνει ότι θα γραφτούν κανονικά οι απουσίες.

Στα δημοτικά σχολεία, σήμερα επέστρεψαν στην τάξη τους  οι μαθητές τάξης του 7ου δημοτικού σχολείου που έκαναν δύο εβδομάδες τηλεκπαίδευση μετά από κρούσμα στο σχολείο τους, ενώ αντίθετα συνεχίζουν από απόσταση τα μαθήματα μαθητές τμήματος στο 6ο δημοτικό και προληπτικά το ίδιο γίνεται και στο δημοτικό των Καρδαμύλων, για τους μαθητές της 5ης τάξης, μετά την ενημέρωση από γονέα ότι το πρώτο τεστ που έγινε στο παιδί του βγήκε θετικό.

"Θα ακολουθήσει και μοριακή εξέταση και αναλόγως θα κινηθούμε στο δημοτικό των Καρδαμύλων", ανέφερε ο κος Κελεπερτζής.

Επίσης σημείωσε ότι εάν σε μια οικογένεια υπάρχει μέλος θετικό στον κορωνοϊό τα παιδιά - μαθητές πρέπει να μην πηγαίνουν στο σχολείο μέχρι να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Σχετικά Άρθρα