Χίος, Τετάρτη 15 Αυγούστου

Κτηματολόγιο σε όλη την Χίο μέσα στο 2018

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Παρ, 09/02/2018 - 15:13

 

Σε ετοιμότητα έχει  τεθεί η Δημοτική αρχή προκειμένου να υποδεχτεί την εφαρμογή  του Κτηματολογίου σε περιοχές της Χίου, που είχαν μένει έκτος, την προηγούμενη περίοδο.

Ειδικότερα, το Κτηματολόγιο θα εφαρμοστεί στις ΔΕ Καρδαμύλων, Ομηρούπολης, Μαστιχοχωρίων και Αμανής με τον δήμαρχο Μανώλη Βουρνού να τονίζει το «σφικτό» χρονικό πλαίσιο που θα έχουν στην διάθεση τους οι πολίτες , όταν ξεκινήσει η εφαρμογή του κτηματολογίου, προκειμένου να  δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους.

«Δυστυχώς, η νέα περίοδο της κτηματογράφησης έχει πολύ μικρό χρόνο, περίπου  ένα τρίμηνο, για να  δηλωθούν οι ιδιοκτησίες στις ανωτέρω περιοχές» ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς, συμπληρώνοντας ότι «για το λόγο αυτό, θα προτείνω στην επομένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συσταθεί μια επιτροπή έτσι ώστε να μπορούν να ενημερώνονται οι πολίτες.

Στην επιτροπή ο δήμαρχος Χίου θα  προτείνει να συσταθεί  μια ομάδα εργασίας που θα αποτελείται από  2 δημ. Συμβούλους, 1 εκπρόσωπο των συμβολαιογράφων, 1 απο το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, 1 εκπρόσωπο του δικηγορικού σύλλογο και 1υπαλληλο της υπηρεσίας.

«Στην ουσία θα ζητήσω να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας, ετσί ώστε να ενημερώσει τον κόσμο αλλά και να προλάβει την δημιουργία προβλημάτων αξιοποιώντας την εμπειρία περιοχών που έχει ήδη εφαρμοστεί το κτηματολόγιο», ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 14/08/2018 - 20:03
Μπράβο στους Λιθομονούσους των ΗΠΑ

Κατά τη διάρκεια του πετυχημένου πανηγυριού που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Λιθίου στο λιμάνι του χωριού με την ορχήστρα των Αφών Αυγουστίδη και τη συμμετοχή χορευτικών των «Χίων εν χορώ», Νεοχωρίου και Λιθίου, τυχερά χωρίς κλήρωση φάνηκαν τα μέλη της εθελοντικής ομάδας πυρόσβεσης και κατά συνέπεια όλο το χωριό αφού παρέλαβαν το δώρο των Αμερικανών Λιθονομούσων δια χειρός του Γιάννη Αργετάκη, που ήταν ο σύνδεσμος για να γίνει πράξη, ένα αυτοκίνητο 2,5 τόνων, το δεύτερο αμάξι της ομάδας. Την κορδέλα της παράδοσης έκοψε ο περιφερειακός σύμβουλος Παντελής Μπουγδάνος που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

ena_aytokinito_dorea_omogenon_stoys_ethelontes

Μπράβο στους Λιθομονούσους των ΗΠΑΜπράβο στους Λιθομονούσους των ΗΠΑ