Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Χίου

Τρί, 28/03/2023 - 16:59

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δ.Λ.Τ. Χίου και στο πλαίσιο βελτίωσης της οδικής κυκλοφορίας, αύξησης του βαθμού οδικής ασφάλειας και μείωσης της ηχορύπανσης στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα κατά την περίοδο από 01 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου 2023, θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας ως κάτωθι:

1. Απαγόρευση της διέλευσης  φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων μ.β επί της Χ.Ζ.Λ Χίου.

2. Απαγόρευση διέλευσης βυτιοφόρων οχημάτων, παντός είδους ταξινόμησης, των υδροφόρων οχημάτων και οχημάτων μηχανημάτων έργων (ΜΕ).

3. Παραχώρηση δικαιώματος διέλευσης φορτηγών οχημάτων που πρόκειται να ταξιδέψουν, καθώς και των ελκυστήρων που μεταφέρουν φορτηγά επικαθήμενα προς φόρτωση/εκφόρτωση εντός/από το λιμένα Χίου. Οι ελκυστήρες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη χερσαία ζώνη λιμένα από τις 18:00 έως τις 20:00 για τη μεταφορά φορτίων προς φόρτωση στο βραδινό πλοίο. Τα εκφορτωμένα επικαθήμενα από το πλοίο μπορούν να μεταφέρονται μέσω της χερσαίας ζώνης λιμένα έως και μία (01) ώρα μετά τον κατάπλου των πλοίων. Ειδικότερα, για το πλοίο που καταπλέει απευθείας από τον Πειραιά νωρίς το πρωί, η διάρκεια ορίζεται στις (02) ώρες μετά τον κατάπλου του πλοίου.

Σχετικά Άρθρα