Λιγότερα παιδιά του χρόνου στους δημοτικούς σταθμούς;

Από 25 Μαΐου ξεκινούν οι εγγραφές
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 13/05/2020 - 14:48

Ενώ δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστό αν και πότε θα ανοίξουν για την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο οι παιδικοί σταθμοί, λόγω των μέτρων που ελήφθησαν από τον Μάρτιο για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού, θεωρείται σχεδόν βέβαιο -ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση- και από τον Σεπτέμβρη οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα αντιμετωπίσουν νέα δεδομένα ως προς τη λειτουργία τους, με ενδεχόμενη μείωση της δυναμικότητάς τους.

Όπως είπε το πρωί ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου, Γιάννης Μανάρας, «το πως θα λειτουργήσουν τα τμήματα και με τι αριθμό δεν είναι γνωστό», εκτίμησε όμως ότι «25μελή τμήματα, όπως ίσχυε πριν, θα είναι δύσκολο να υπάρξουν».

«Αν έχουμε τις ίδιες συνθήκες θα είναι λιγότερα τα παιδιά, αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να ικανοποιήσουμε τους περισσότερους γονείς», σημείωσε και ανέφερε ότι υπάρχουν δυνατότητες αύξησης, για παράδειγμα,  της δυναμικότητας του σταθμού στο Βαρβάσι.

Όταν αρθούν τα μέτρα και ανοίξουν ξανά οι σταθμοί, ο κος Μανάρας δήλωσε ότι θα λειτουργήσει επιτέλους και η κεντρική κουζίνα που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της οδού Καλουτά, η οποία θα τροφοδοτεί τους 6 από τους 7 σταθμούς (εκτός Καρδαμύλων, που θα έχει το δικό της προσωπικό για την κάλυψη της τροφοδοσίας των παιδιών).

Σημειώνεται ότι οι εγγραφές για το επόμενο εκπαιδευτικό έτος στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ξεκινούν από τις 25 Μαϊου και θα γίνονται ηλεκτρονικά.

ligotera_paidia_toy_hronoy_stoys_dimotikoys_stathmoys

Σχετικά Άρθρα