Λιμάνι Οινουσσών: Κάντο όπως στα Ψαρά

Κατασκευασμένο για μικρότερα πλοία ήταν το κρηπίδωμα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου
Τρί, 03/08/2021 - 14:37

Κατά τα πρότυπα του έργου που έγινε στο λιμάνι των Ψαρών -αρκετά γρήγορα για τους ρυθμούς του δημοσίου, αφού προηγήθηκε παρέμβαση του πρωθυπουργικού γραφείου- φαίνεται ότι θα γίνει και η επισκευή στο λιμάνι των Οινουσσών, το εξωτερικό κρηπίδωμα του οποίου παρουσίασε υποσκαφή, ενώ υπάρχει και μια ρωγμή στο πλάι.

Σήμερα στη συνεδρίαση της διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποφασίστηκε να μπορεί να χρησιμοποιείται ο μόλος για την πρόσδεση των μεγάλων πλοίων που εκτελούν δρομολόγιο στη γραμμή Πειραιά - Οινούσσες, αυτό όμως θα γίνει υπό τη συνεχή επιτήρηση του κρηπιδώματος κάθε τρεις ημέρες, όπως είπε χαρακτηριστικά στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Κυριάκος Ζωάνος.

Επίσης συμφωνήθηκε το πλοίο κατά την προσέγγισή του να μην χρησιμοποιεί τις εξωτερικές δέστρες, και όλα αυτά θα ισχύουν μέχρι τις 31 Αυγούστου, εκτός απροόπτου.

Η επιδείνωση της κατάστασης αναιρεί και τον αρχικό σχεδιασμό του λιμενικού ταμείου για έργο μικρής κλίμακας και τώρα σε συνεργασία με τα υπουργεία υποδομών και ναυτιλίας εξετάζεται -χωρίς να υπάρχει ακόμη έτοιμο το οριστικό σχέδιο- μεγαλύτερης κλίμακας παρέμβαση, μετά από μελέτη ειδικών, με στόχο -όπως είπε ο κος Ζωάνος- η διαδικασία να κινηθεί ανάλογα με το πρόσφατο παράδειγμα του λιμενικού έργου που έγινε στα Ψαρά.

Στα αξιοσημείωτα της αναφοράς του Προέδρου το ότι η συγκεκριμένη λιμενική υποδομή κατασκευάστηκε για μικρότερου μήκους πλοία (140 - 150 μέτρων) οπότε ελπίζεται τουλάχιστον στη νέα μελέτη να ληφθούν υπόψη τα σημερινά δεδομένα και οι αντοχές του έργου να είναι μεγαλύτερες.

Κατά τη λογική, όπως είπε, το έργο θα πρέπει να εκτελεστεί μέσα στο Φθινόπωρο.

 

Σχετικά Άρθρα