Λιμάνι Οινουσσών: Ξανά δρομολόγια αλλά προβληματισμός για τη ζημιά στον εξωτερικό μόλο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ - ΑΛΗΘΕΙΑ
Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 02/08/2021 - 12:12
Ηχητικό απόσπασμα: 

Μετά από εκτενής επιθεώρηση η Δ/νση Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών κατέληξε στο ότι με ασφάλεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο εξωτερικός μόλος του λιμένα Οινουσσών για το διάστημα του Αυγούστου. Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν θα αποφασιστούν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ανέφερε πριν από λίγο από το Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ ο Δήμαρχος Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ.

Όπως είπε, με τη συνεργασία των δύο υπουργείων, Υποδομών και Ναυτιλίας, και υπό την επίβλεψη του πρωθυπουργικού γραφείου, υπήρξε άμεση κινητοποίηση για να εκδοθεί το σχετικό πόρισμα.

Το διάστημα των τριων ημερών από την ανακοίνωση του προβλήματος δυστυχώς υπήρξαν ακυρώσεις κρατήσεων σε καταλύματα, όμως από τη στιγμή που άναψε το "πράσινο φως" για τη χρήση του λιμανιού από τα μεγάλα πλοία με την επανεκκίνηση των δρομολογίων, εκτιμάται ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Σημειώνεται ότι επειδή ο εξωτερικός μόλος είναι ένα νέο σχετικά έργο (κατασκευάστηκε το 2014 και ξεκίνησε να χρησιμοποιείται από το τέλος του 2017)  ο Δήμαρχος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τους λόγους της υποσκαφής, λέγοντας ότι η πολιτεία οφείλει να εξετάσει περεταίρω το ζήτημα.

Σχετικά Άρθρα