Μάχη με τον χρόνο στα ερείπια της Σμύρνης

Δείτε το Βίντεο
Σάβ, 31/10/2020 - 06:54

Νύχτα αγωνίας στην πόλη της Σμύρνης, καθώς τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να βρουν εγκλωβισμένους κάτω από τα ερείπια των γκρεμισμένων κτιρίων. 

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, από τον ισχυρό σεισμό των 7 Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα ανοιχτά της Σάμου, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άτομα.

Μάλιστα, αμέσως μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, ένα μίνι τσουνάμι έκανε την εμφάνισή του, προκαλώντας περαιτέρω ζημιές στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, σε βάθος τουλάχιστον 50 μέτρων από τις ακτές. 

Κάτοικοι της πόλης δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι πολλές γειτονιές παραμένουν χωρίς νερό, ενώ οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων προσπαθούν να απομακρύνουν τα μπάζα και τα νερά. 

Η τουρκική Υπηρεσία Καταστροφών και Διαχείρισης Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) επιβεβαίωσε ότι στα νοσοκομεία της Σμύρνης έχουν διακομιστεί συνολικά 522 τραυματίες, εκ των οποίων οι οκτώ νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Την ίδια ώρα, από την ισχυρή δόνηση έχουν καταρρεύσει ή έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές τουλάχιστον 17 κτίρια. 

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί από τα ερείπια περίπου 70 άτομα, με τις επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων να συνεχίζονται, προκειμένου να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι εγκλωβισμένοι. 

 

 

fatalities_after_earthquake_hits_turkey

Σχετικά Άρθρα