Μαστίχα "φάρμακο" για το λίπος στο συκώτι

Δημοσιεύονται αποτελέσματα έρευνας που δείχνει ότι βοηθά και στην ποικιλομορφία του εντερικού μικροβιοκόσμου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Δευ, 05/04/2021 - 14:45
Ηχητικό απόσπασμα: 

  Με θετικά αποτελέσματα για την επίδραση της μαστίχας σε ασθενείς με μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος NAFLD / NASH, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η έρευνα που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Γ. Δεδούση, με τη συμμετοχή 7 ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και 6 εταιρειών, μεταξύ των οποίων και η Γερμανική Sanofi-Aventis.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής Δ/ντής της ΕΜΧ, Ηλίας Σμυρνιούδης, ήδη αναρτώνται συμπεράσματα της κλινικής μελέτης, που έγινε στα πλαίσια του προγράμματος «MAST4HEALTH» σε 100 παχύσαρκους ασθενείς, από τα οποία προκύπτει ότι βελτιώθηκαν σημαντικά οι παράμετροι που αφορούν την φλεγμονή στο συκώτι.

«Πολύ σημαντικό ήταν επίσης το αποτέλεσμα που δείχνει ότι η χρήση της μαστίχας αύξησε την ποικιλομορφία του εντερικού μικροβιοκόσμου, δηλ. τα καλά βακτήρια στο έντερο υπερίσχυσαν σε σχέση με τα αποτελέσματα που είχαμε πριν την χρήση της μαστίχας», ανέφερε ο κος Σμυρνιούδης.

Όπως τόνισε, μελέτες που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία 10ετία αποδεικνύουν ότι πολλές ασθένειες ξεκινούν από τη μη καλή ισορροπία του μικροβιώματος μέσα στο στομάχι και στα έντερα και υπό αυτήν την έννοια είναι σημαντικό που φαίνεται ότι η μαστίχα βοηθάει πολύ για να υπάρχει μια σωστή ποικιλομορφία του εντερικού μικροβιόκοσμου και επίσης μειώνει και τα επίπεδα των λιπιδίων στο πλάσμα.

Σημειώνεται ότι η  μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος είναι σήμερα μία από τις συχνότερες αιτίες χρόνιας ηπατοπάθειας παγκοσμίως, η συχνότερη σε κάποιες χώρες, ιδιαίτερα σε πληθυσμούς με υψηλό ποσοστό παχυσαρκίας.

 

 

 

 

 

  

seira_meleton_gia_tis_farmakeytikes_draseis_tis_mastihas

Σχετικά Άρθρα