Χίος, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Μαθήματα... ζωής από τον Ερυθρό Σταυρό στις Οινούσσες

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 24/10/2019 - 09:45

Χτες, μετά από πρόσκληση του Δήμου Οινουσσων, επισκέφθηκε το νησί κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποτελούμενο από την Δ/ντρια Νοσηλευτικής των Περιφερειακών τμημάτων ΕΕΣ,  Δέσποινα Φιλιππιδάκη,την Αντιπρόεδρο του ΕΕΣ Χίου, Νίκη Ρυθιανού και την εθελόντρια, Ζωή Χρυσοχού, οι οποίες παρέδωσαν μαθήματα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογώνησης (ΚΑΡΠΑ) στην ΑΕΝ Οινουσσών και πρώτες βοήθειες στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο .
Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος, Γ. Δανιήλ ευχαριστεί τις εκπροσώπους του Ερυρθού Σταυρού και ιδιαίτερα την κα Φιλιππιδακη για τις τόσο πολύτιμες και χρήσιμες συμβουλές της.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 13/12/2019 - 14:09

Ξεκινά από την Δευτέρα η «εβδομάδα αγάπης» του Δήμου Χίου στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρόνοιας Γιώργο Πατεριμό και την σύμβουλο του δημάρχου Χίου Μαριέττα Παππά, οι πολίτες της Χίου θα έχουν την ευκαιρία από την Δευτέρα μέχρι τη Παρασκευή να δωρίσουν, παιχνίδια, τρόφιμα και φάρμακα για όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές του δήμου αλλά και συλλόγους.

«Σε καθέναν από τους τέσσερις οικίσκους που έχουμε τοποθετήσει στην πλατεία θα μπορούν οι πολίτες να αφήνουν παιχνίδια, τρόφιμα, φάρμακα αλλά και βιβλία», ανέφερε η κ. Παππά, συμπληρώνοντας  ότι ειδικά η τελευταία  δράση είναι ανταποδοτική δηλαδή κάποιος θα μπορεί να αφήσει ένα βιβλίο και να πάρει ένα άλλο.

Στους οικίσκους θα στεγάζονται οι κοινωνικές δομές του δήμου Χίου, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, που σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς, θα προχωρούν σε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών δίνοντας με την σειρά τους το δικό τους χριστουγεννιάτικο μήνυμα αγάπης.