Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

Μαθήματα... ζωής από τον Ερυθρό Σταυρό στις Οινούσσες

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 24/10/2019 - 09:45

Χτες, μετά από πρόσκληση του Δήμου Οινουσσων, επισκέφθηκε το νησί κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποτελούμενο από την Δ/ντρια Νοσηλευτικής των Περιφερειακών τμημάτων ΕΕΣ,  Δέσποινα Φιλιππιδάκη,την Αντιπρόεδρο του ΕΕΣ Χίου, Νίκη Ρυθιανού και την εθελόντρια, Ζωή Χρυσοχού, οι οποίες παρέδωσαν μαθήματα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογώνησης (ΚΑΡΠΑ) στην ΑΕΝ Οινουσσών και πρώτες βοήθειες στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο .
Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος, Γ. Δανιήλ ευχαριστεί τις εκπροσώπους του Ερυρθού Σταυρού και ιδιαίτερα την κα Φιλιππιδακη για τις τόσο πολύτιμες και χρήσιμες συμβουλές της.

Σχετικά Άρθρα

25 – 26 Ιουλίου ο Πατριάρχης με το νέο Μητροπολίτη θα βρεθούν στην Τένεδο για τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής
Παρ, 03/07/2020 - 17:49

Το Σάββατο, 18 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία της Ίμβρου, θα πραγματοποιηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης Ίμβρου θα χοροστατήσει στον εσπερινό που θα τελεστεί στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Θεοδώρους, το χωριό του Πατριάρχη.

Την Κυριακή, 19 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας, που θα τελεστεί στις 8.30 το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ναό στην Παναγία, συμπροσευχομένου του Πατριάρχη.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 25 - 26 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την επίσκεψή τυ στην Τένεδο για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λέσβιος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, εξελέγη παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, κατόπιν προτάσεως του Πατριάρχη, στις 9 του περασμένου Μαρτίου και από τις 17 Μαρτίου εγκαταστάθηκε στην Ίμβρο και ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε η επίσημη τελετή ενθρονίσεώς του για καταλληλότερο χρόνο, καθώς όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Ίμβρου «ήταν σημαντικότερη η εφαρμογή όλων των μέτρων προφύλαξης που υποδείκνυαν εκείνη την περίοδο οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές».

Πηγή: Tο Νησί