Μαζεύουν τα... κομμάτια τους στα Βορειόχωρα, μετά την κακοκαιρία

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 15/01/2020 - 14:49

Τα κομμάτια που άφησαν με το πέρασμά τους τα δύο κύματα κακοκαιρίας «Ζηνοβία» και «Ηφαιστίωνας» στη Βολισσό και γενικά στα χωριά της Βόρειας Χίου επιχειρούν τα μαζέψουν Δήμος Χίου και Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Μπουγδάνο ήδη καταγράφηκαν τα προβλήματα στους ποταμούς της περιοχής, ενώ και ο Δήμος Χίου επιχειρεί, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, Ισίδωρος Ντομάτας, να αποκαταστήσει καταρχήν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν μέσα στη Βολισσό με την πτώση τμημάτων ετοιμόρροπων κτηρίων αλλά και στο αγροτικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής (σχετικές φωτογραφίες).

Παράλληλα τη Δευτέρα ο κος Ντομάτας πραγματοποίησε αυτοψία των προβλημάτων στις σχολικές μονάδες Βολισσού και στη συζήτηση που έγινε συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γιώργος Πατεριμός από κοινού με την Πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ειρήνη Ψύλλου και τον Πρόεδρο Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Κωνσταντίνο Χατζησταμάτη.

«Είμαστε σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο της Βολισσού», ανέφερε ο κος Ντομάτας λέγοντας ότι ειδικά για το σχολικό κτήριο της περιοχής, καταβάλλονται προσπάθειες να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξής του σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, κάτι που θα συζητηθεί με τις αρμόδιες για την ωρίμανση του έργου, τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.

Για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας πάντως την Παρασκευή στις 2 μ.μ. στο δημοτικό κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Αμανής θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού. Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης είναι η «Αντιμετώπιση των συνεπειών" , ενώ στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές.

aytopsia_gia_tis_zimies_sto_sholeio_tis_volissoy

Σχετικά Άρθρα