Με 114.000 ευρώ από τους Ομογενείς πιο κοντά στο όνειρο της Στέγης για τα αυτιστικά άτομα

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 04/08/2023 - 13:25

Την επιταγή των 114.222 ευρώ παρέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Χίου ο Πρόεδρος των Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά, Δημήτρης Καλαφάτης προκειμένου να πληρωθεί η μελέτη για τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης  και Κέντρου Διημέρευσης Αυτιστικών Ατόμων σε ακίνητο του Νοσοκομείου στην περιοχή Μπέλα Βίστα.

Στον Αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος παρευρέθηκαν πολιτικές αρχές του τόπου, ανάμεσά τους ο Βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης και ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, γονείς αυτιστικών ατόμων και ομογενείς, με τον μητροπολίτη να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη συνδρομή των ομογενών μας που δικαιώνει - όπως είπε χαρακτηριστικά- την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που τους επιτρέπει να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, μιας και εδώ είναι ο τόπος τους.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Πρόεδρος των Χιακών Σωματείων ΗΠΑ και Καναδά Δημήτρης Καλαφάτης αναφέρθηκε στη θερμή ανταπόκριση των ομογενών να στηρίξουν τη συγκεκριμένη υποδομή για τα αυτιστικά άτομα, με τον Γιώργο Αλμυρούδη να παρεμβαίνει σημειώνοντας ότι θα παρακολουθούν την πορεία του έργου ώστε αν χρειαστεί να συνδράμουν περαιτέρω.

Τη χαρά τους δεν έκρυβαν και οι πρωτοστάτες σ’αυτήν την προσπάθεια, οι γονείς των αυτιστικών ατόμων, με τον Πρόεδρο του συλλόγου Αντώνη Ζερβάκη να προσκαλεί στην παρουσίαση της προμελέτης του έργου που θα γίνει αύριο το πρωί στο Ομήρειο, στο πλαίσιο του συνεδρίου των Ομογενών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης αναφέρθηκε στη συνεννόηση και τη συνεργασία που υπήρξεμε το Σκυλίτσειο για τη δωρεά του χώρου, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι.

«Τα χρήματα της μελέτης, που εξασφαλίστηκαν από τους ομογενείς είναι πολύ σημαντικό βήμα και έτσι προχωρά το όραμα για να μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια να φτιαχτεί αυτή η στέγη της αγάπης», τόνισε ο Στ. Κάρμαντζης, σημειώνοντας ότι οι ανάγκες για τα ΑμεΑ είναι πολλές και προσπάθεια τους είναι να συνεχίσουν στην κατεύθυνση αντιμετώπισής τους.

me_dorees_omogenon_i_enarxi_gia_to_spiti_toy_aytismoy

Σχετικά Άρθρα