Με αφορμή το ‘21 - Nέα εκπομπή στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV

Τρί, 09/03/2021 - 07:58

"Mε αφορμή το '21". Αυτός είναι ο τίτλος της νέας τηλεοπτικής παραγωγής της “Αλήθεια TV” που θα επιμελείται και θα παρουσιάζει ο Παύλος Καλογεράκης, κάθε Τετάρτη στις 8 και στις 12 το βράδυ και κάθε Πέμπτη στις 4 το απόγευμα.

Αφετηρία είναι βέβαια το 1821 αλλά θα φωτιστούν πτυχές της τοπικής ιστορίας σε όλους τους τομείς μέχρι σήμερα.

Ποδαρικό στην πρώτη εκπομπή, που θα προβληθεί αύριο Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, κάνει ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος με τον οποίο συζητούν τους παράγοντες διατήρησης της εθνικής συνειδήσεως κατά την Τουρκοκρατία. Τη συμβολή ακόμη των μικρών συμπαγών κοινοτήτων του Έθνους και ιδιαιτέρως του κλήρου.

Τη στήριξη της ζωντάνιας της Ελληνικής Γλώσσας μέσα από την καθημερινή εκκλησιαστική λατρεία αλλά και από τα λειτουργικά βιβλία και αυτά της θύραθεν παιδείας. Θα αναδειχθούν οι πολυποίκιλες δυσκολίες και κίνδυνοι σε χρόνια σκληρά και καταπιεστικά με το παιδομάζωμα και τις καταναγκαστικές ενέργειες για να αλλαξοπιστήσει ο Έλληνας.

Ειδικότερα γίνεται αναφορά στους νεομάρτυρες και στους κολυβάδες μοναχούς με εστίαση στο χιώτικο μαρτυρολόγιο.

Η εκπομπή κλείνει με την αναφορά στις τραγικές ημέρες των σφαγών και τις συνθήκες φυλάκισης του Μητροπολίτη Πλάτωνα και όλων των συγκρατούμενών του στη φυλακή του Κάστρου και τέλος του τραγικού μαρτυρικού θανάτου του.

Σχετικά Άρθρα