Χίος, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου

Με κατάνυξη η Αποκαθήλωση του Ιησού στην Μητρόπολη

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 06/04/2018 - 13:18

Σε κλίμα κατάνυξης, κορυφώθηκε το Θείο Δράμα με την αποκαθήλωση του Ιησού Χριστού το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στις εκκλησίες.

Πλήθος πιστών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, παρακολούθησε την Αποκαθήλωση και τον Ενταφιασμό του Ιησού , με την προσμονή της Ανάστασης.

Την περιφορά του Σώματος του Ιησού μέσα στον Μητροπολιτικό Ναό, ακολούθησαν ο βουλευτής Νότης Μηταράκης, ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς , ο περιφερειακός σύμβουλος Παντελής Μπογδάνος καθώς και πλήθος κόσμου.

Συγκινημένος ο μητροπολίτης Χίου κ Μάρκος, αναφέρθηκε στην θυσία του Ιησού και στην ταπεινότητα που δίδαξε στους ανθρώπους ενώ προέτρεψε τους πιστούς να τοποθετήσουν στο σπίτι τους , αυτές τις μέρες, την Ελληνική Σημαία.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 15/10/2019 - 19:45

Κανονικά θα έπρεπε να είναι όλες οι νύχτες χωρίς ατυχήματα, αλλά συμβολικά έχει επιλεγεί μία σε όλη την Ευρώπη, κάτι που θα γίνει και στο νησί μας, το Σάββατο μετά τις 11.00 μ.μ. μεταξύ Καφετεριών της Προκυμαίας.

Όπως είναι γνωστό την συγκεκριμένη νύχτα γίνεται συμβολικά αυτό, που κανονικά έπρεπε να ισχύει για όλο το χρόνο. Ένας από την κάθε παρέα δεν πίνει καθόλου αλκοόλ.

Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην Τροχαία, που με επικεφαλής τον Διευθυντή της Παντελή Καλανδρόπουλο θα βρίσκεται στο σημείο, μαζί και με άλλους φορείς, για ενημέρωση, ποιος ξέρει και για καμιά έκπληξη.