Χίος, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του προστάτη των ναυτικών

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 06/12/2018 - 15:28

 

Τους ναυτικούς που δεν γύρισαν ποτέ πίσω, πήγαν να ανταμώσουν τα στεφάνια που έριξαν στην θάλασσα, ανήμερα του Αγ. Νικολάου στον ναυτότοπο του Βροντάδου, με τις ευχές όλων να επιστρέφουν πάντα σπίτια τους οι ναυτικοί.

Στον Ιερό ναό Αγ.Νικολάου στο νησί, γιορτάστηκε με λαμπρότητα ο άγιος –προστάτης των ναυτικών παρουσία αρχών αλλά και πλήθος κόσμου που αψήφησε το τσουχτερό κρύο και γέμισε το προαύλιο του ναού.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία νέων ναυτικών, σπουδαστών  από την ΑΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών, αλλά και μαθητών από τα σχολεία του Βροντάδου.

Τον σταυρό του Αγ. Ισίδωρου απέδωσε ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος στους συνταξιούχους ναυτικούς, κατά την διάρκεια της θειας λειτουργίας,  τονίζοντας τον σπουδαίο ρόλο τους κατά την διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου,  εκφράζοντας  και την «αδικία» με την οποία η πολιτεία αντιμετωπίζει τους απόμαχους της Θάλασσας.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης Χίου χειροθέτησε αναγνώστη του  Θείου  Λόγου τον σπουδαστή της ΑΕΝ Μηχανικών Παντελή  Κριτούλη λέγοντας του να μην αφήσει ποτέ από τα χέρια του την Ελληνική Σημαία.

Ανήμερα του Αγ.Νικολάου  εορτάζει και το Πολεμικό Ναυτικό με τον διοικητή του Ναυτικού Κλιμακίου στη Χίο, Ηρακλή Ρεβύνθη να αναφέρετε στην καθοριστική συμβολή των πολεμικών πλοίων τόσο σε περιόδους ειρήνης όσο και πολέμου.

Ο εορτασμός έκλεισε με τρισάγιο για όσους δεν γύρισαν και τον εθνικό ύμνο, ενω να αναφέρουμε οτι ο Βρονταδούσης δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρέστη στον εορτασμό.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 14/11/2019 - 15:59

Την 3η ενημερωτική ημερίδα για την ολιστική - εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση στην πολλαπλή σκλήρυνση θα πραγματοποιήσει στη Χίο, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, "Γιάννης Καράλης", την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στις 10.30 π.μ. ο Σύλλογος Ατόμων με ΣΚΠ Χίου.

Θέματα σχετικά με την ειδικότητά τους θα αναπτύξουν ο φυσίατρος Αθανάσιος Τσιβγούλης, ο χειρούργος μαιευτήρας - γυναικολόγος Χρυσοβαλάντης Κουμπής, ο επιουρος επιμελητής ουρολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Χίου, Νικόλαος Λαψίδης, ο νευρολόγος στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης Γιώργος Μπαλαμούτσος, 

 

(η φωτογραφία από προηγούμενη ενημερωτική εκδήλωση του συλλόγου)