Χίος, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του προστάτη των ναυτικών

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 06/12/2018 - 15:28

 

Τους ναυτικούς που δεν γύρισαν ποτέ πίσω, πήγαν να ανταμώσουν τα στεφάνια που έριξαν στην θάλασσα, ανήμερα του Αγ. Νικολάου στον ναυτότοπο του Βροντάδου, με τις ευχές όλων να επιστρέφουν πάντα σπίτια τους οι ναυτικοί.

Στον Ιερό ναό Αγ.Νικολάου στο νησί, γιορτάστηκε με λαμπρότητα ο άγιος –προστάτης των ναυτικών παρουσία αρχών αλλά και πλήθος κόσμου που αψήφησε το τσουχτερό κρύο και γέμισε το προαύλιο του ναού.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία νέων ναυτικών, σπουδαστών  από την ΑΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών, αλλά και μαθητών από τα σχολεία του Βροντάδου.

Τον σταυρό του Αγ. Ισίδωρου απέδωσε ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος στους συνταξιούχους ναυτικούς, κατά την διάρκεια της θειας λειτουργίας,  τονίζοντας τον σπουδαίο ρόλο τους κατά την διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου,  εκφράζοντας  και την «αδικία» με την οποία η πολιτεία αντιμετωπίζει τους απόμαχους της Θάλασσας.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης Χίου χειροθέτησε αναγνώστη του  Θείου  Λόγου τον σπουδαστή της ΑΕΝ Μηχανικών Παντελή  Κριτούλη λέγοντας του να μην αφήσει ποτέ από τα χέρια του την Ελληνική Σημαία.

Ανήμερα του Αγ.Νικολάου  εορτάζει και το Πολεμικό Ναυτικό με τον διοικητή του Ναυτικού Κλιμακίου στη Χίο, Ηρακλή Ρεβύνθη να αναφέρετε στην καθοριστική συμβολή των πολεμικών πλοίων τόσο σε περιόδους ειρήνης όσο και πολέμου.

Ο εορτασμός έκλεισε με τρισάγιο για όσους δεν γύρισαν και τον εθνικό ύμνο, ενω να αναφέρουμε οτι ο Βρονταδούσης δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρέστη στον εορτασμό.

kathoristiki_i_symvoli_toy_polemikoy_naytikoy

Σχετικά Άρθρα

4ος μήνας κινητοποιήσεων από τους εξεταστές
Τετ, 16/01/2019 - 14:22

2.000 υποψήφιοι οδηγοί ΙΧ και μοτοσυκλετών, ηλικιωμένοι που θέλουν να ανανεώσουν την άδεια οδήγησης, αλλά και άτομα που πρέπει να λάβουν επαγγελματική άδεια οδήγησης παραμένουν στον αέρα στο Βόρειο Αιγαίο, για 4ο συνεχόμενο μήνα, αφού δε διενεργούνται εξετάσεις, λόγω αποχής των εξεταστών.

Πανελλαδικά ο αριθμός ανέρχεται στα 70.000 άτομα, όπως είπε στην “Α” ο Παντελής Κουνιάδης εκπροσωπώντας του εκπαιδευτές στο Βόρειο Αιγαίο σημειώνοντας ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Οι κινητοποιήσεις, έχουν προκαλέσει “ασφυξία” στην επαγγελματική τάξη των εκπαιδευτών οδήγησης, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν και όσοι τελούν στην αναμονή για να δώσουν εξετάσεις , με τον κο Κουνιάδη να αποδίδει μέρος της ευθύνης για την υφιστάμενη κατάσταση και στην πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, προτάσσοντας ως επιχείρημα ότι στο Νότιο Αιγαίο διενεργούνται εξετάσεις κανονικά.

Αντίθετα στη Χίο, από την περασμένη Πέμπτη έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους και οι 7 από τους 7 εξεταστές της υπηρεσίας μεταφορών της Π.Ε., ενώ το ίδιο έχει κάνει και η πλειοψηφία των εξεταστών στη Μυτιλήνη.

Θυμίζουμε ότι οι εξεταστές πανελλαδικά διεκδικούν την καταβολή ποσών για υπερωριακή απασχόληση, από τον Μάη του 2018 έως τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου με τον Υπουργό Μεταφορών να μην έχει μέχρι τώρα ικανοποιήσει το αίτημά τους. Η αποχή των εξεταστών από τα συγκεκριμένα καθήκοντα είχε ξεκινήσει  από την 1η του Οκτώβρη, με τους ίδιους να εκφράζουν επίσης τις διαφωνίες τους και για τις αλλαγές που επιχειρούσε το υπουργείο στο εξεταστικό σύστημα, με την κατάθεση νομοσχεδίου.

Από την πλευρά της Περιφέρειας ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γιάννης Ξενάκης, σημείωσε ότι δεν ισχύει η πληροφορία ότι στο Νότιο Αιγαίο διενεργούνται εξετάσεις και συντάχθηκε με τις θέσεις των εξεταστών λέγοντας ότι οι αποδυναμωμένες σε προσωπικό υπηρεσίες κατά 60% δεν μπορούν στο ισχύον ωράριο να καλύψουν και το πρόγραμμα διενέργειας εξετάσεων, οπότε αυτό πρέπει να γίνεται υπερωριακά και να αμείβονται ανάλογα.  Όπως είπε, έχουν προτείνει στο υπουργείο να δοθεί μέχρι το τέλος του 2019 παράταση του ισχύοντος πλαισίου εξετάσεων, για τους ηλικιωμένους μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2019 να αποσαφηνιστεί ότι δεν είναι αναγκαία η πρακτική επανεξέτασή τους για την ανανέωση της άδειας οδήγησης, αλλά να μπορούν να καλύπτονται από ιατρική εξέταση και σταδιακά μέσα στο χρόνο να δημιουργηθεί από το υπουργείο ένα νέο Σώμα Εξεταστών για να γίνει ομαλά η μετάβαση στο νέο σύστημα.

Σύμφωνα πάντως με τον κο Κουνιάδη το ν/σ που κατατέθηκε χθες και είναι θέμα χρόνου να εισαχθεί στην Βουλή, φαίνεται πως έχει υιοθετήσει αρκετές από τις προτάσεις τους και κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ καλύπτει και τις μέχρι τώρα αμοιβές των εξεταστών, καθώς και για το μεταβατικό διάστημα μέχρι να εφαρμοστεί το νέο σύστημα.

Ο ίδιος διέψευσε, τέλος, τον κο Ξενάκη που είπε ότι δε διενεργούνται εξετάσεις στο νότιο Αιγαίο, ενώ ήταν επιφυλακτικός για το κατά πόσον ο αντιπεριφερειάρχης θα καταφέρει - όπως είπε-  να πείσει τους εξεταστές στα νησιά μας , ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα  να προβούν σε εξετάσεις οδήγησης, τουλάχιστον για έκτακτες περιπτώσεις (επαγγελματίες κ.λ.π.).