Χίος, Πέμπτη 16 Ιουλίου

Μεγάλη επιτυχία του Λιμεναρχείου Χίου - Έκοψε τη... ροή παράνομης διακίνησης στο "Σκοτεινό ρυάκι"

Σύλληψη 2 Τούρκων που μετέφεραν 45χρονη αλλοδαπή, με πολυτελή θαλαμηγό στο λιμάνι της Χίου!
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 25/10/2018 - 10:11

Μεγάλη επιτυχία των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, που χθες το μεσημέρι, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, συνέλαβαν στο λιμάνι της Χίου δύο Τούρκους διακινητές, οι οποίοι φαίνεται ότι είχαν επιδοθεί σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών, με την χρήση πολυτελών σκαφών και με υψηλό τίμημα.

Όλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  ξεκίνησαν μετά την άφιξη της πολυτελούς 15μετρης θαλαμηγού, Dark Creek (σκοτεινό ρυάκι, σύμφωνα με την μετάφραση), κατασκευής του 2018, στο λιμάνι της Χίου, από την οποία αποβιβάστηκε μια 45χρονη αλλοδαπή, που μεταφέρθηκε – όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια – παράνομα στη Χίο.

Οι λιμενικοί παρακολούθησαν τόσο την αποβιβασθείσα όσο και τις κινήσεις του σκάφους, με κυβερνήτη έναν 27χρονο Τούρκο και επιβαίνοντα έναν ακόμη 28χρονο Τούρκο. Όταν οι λιμενικοί επιχείρησαν να μεταβούν στη θαλαμηγό για έλεγχο, οι Τούρκοι σήκωσαν άγκυρα για να φύγουν. Άμεσα κινητοποιήθηκε πλωτό του λιμενικού, που τους έκλεισε την έξοδο από το λιμάνι.

Οι δύο Τούρκοι, όπως και η 45χρονη την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφεραν στην Χίο αφού είχε καταβάλει υψηλό τίμημα, συνελήφθησαν από τους λιμενικούς και κρατούνται. Το Λιμεναρχείο διενεργεί προανάκριση και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξετάζεται εμπλοκή τους και με άλλες παράνομες μεμονωμένες μεταφορές, υψηλού κόστους, με πολυτελή μέσα στη Χίο και σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη υπάρχουν στοιχεία για τουλάχιστον μια διακίνηση.

Το συγκεκριμένο σκάφος το οποίο κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο, ανήκει σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία και εκτιμάται ότι η αξία του υπερβαίνει τα 600.000 ευρώ!

Σχετικά Άρθρα

Αναβάλλεται φέτος η διοργάνωση λόγω covid-19
Πέμ, 16/07/2020 - 15:42

Ο Covid – 19 μετέθεσε χρονικά και τη 2η Γιορτή Κτηνοτροφίας Χίου, η οποία θα γίνει το διάστημα από 23 έως 26 Ιουλίου του 2021.

Για  λόγους αποφυγής συνωστισμού οι συνδιοργανωτές Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτυούς, Σύλλογος Ποιμένων Χίου και Art Line Advertising συμφώνησαν να ακυρώσουν τη φετινή διοργάνωση.

 Όπως σημειώνουν σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, η κοινή τους απόφαση δεν ήταν εύκολη.

«Ο κίνδυνος κάτι που οργανώθηκε για πρώτη φορά πέρσι να εκληφθεί ως μια ωραία παρένθεση μεγάλος. Μεγαλύτεροι, ωστόσο, οι υγειονομικοί κίνδυνοι από τη συμμετοχή σε ένα γεγονός που δεν έχει δυνατότητα να ορίσει πλαφόν επισκεπτών και κυρίως η περσινή μεγάλη του επιτυχία προδίκαζε για πολλαπλάσια επισκεψιμότητα στη  δεύτερη διοργάνωση του.

  Οι παγκόσμιες επιπτώσεις του covid 19 ακυρώνουν για το 2020 την Γιορτή Κτηνοτροφίας και παγώνουν την οργανωτική προετοιμασία που είχε ξεκινήσει ήδη από τις αρχές του έτους», αναφέρουν.

  Οι διοργανωτές παίρνουν το χρόνο τους για να προετοιμάσουν αρτιότερη τη Γιορτή το προσεχές καλοκαίρι (23-24-25 & 26 Ιουλίου 2021), αποφασισμένοι από τώρα να την αφιερώσουν στη μνήμη του μεγάλου απόντα, του τσοπανόπουλου Νίκου Αττώνη, που τόσο αναπάντεχα έφυγε από κοντά μας.

  Ως τότε, σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην εμπορική έκθεση «ΠΡΟΤΑΣΗ 2020» που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο (23-28/9) στο Εκθεσιακό Κέντρο Γ. Καλουτάς, θα ενημερώνουν το κοινό για το σχεδιασμό της 2ης Γιορτής Κτηνοτροφίας και θα δέχονται ιδέες και προτάσεις για τις μελλοντικές διοργανώσεις μιας θεματικής εκδήλωσης που ήδη έχετε αγκαλιάσει.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:

22710 20014 & 6945-215236