Μεγάλη φωτιά στους Βαβύλους - Συνεχής ενημέρωση

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 01/07/2020 - 10:21

Πίσω από το σχολείο των Βαβύλων, με κατεύθυνση τα Σκλαβιά και το Θολοποτάμι κατευθύνεται αυτή την ώρα η φωτιά που εκδηλώθηκε μετά τις 10π.μ. στην περιοχή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Βαβύλων, Κώστα Καμπούρη.

Ο ίδιος μιλώντας στο alithia.gr σημείωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε σε μικρή απόσταση από την ΒΙΑΛ και κατευθύνθηκε στο χωριό τους.

Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας σπεύδει για την αντιμετώπισή της, ενώ συμμετέχει από αέρος στην κατάσβεση και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι οι πυροσβέστες - διοίκηση και συνδικαλιστές- επανειλημμένα έχουν ζητήσει - τη λήψη μέτρων πέριξ του ΚΥΤ, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν,  μιας και οι φωτιές στην ΒΙΑΛ είναι καθημερινό φαινόμενο, εξαιτίας της επιχειρούμενης καύσης απορριμμάτων.

Η αιτία εκδήλωσης της σημερινής φωτιάς είναι άγνωστη και βέβαια εκείνο που προέχει τώρα είναι είναι να τεθεί υπό έλεγχο.

Συνέχεια ενημέρωσης 10.53: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που πραγματοποιεί επί τόπου ο Γιάννης Τζούμας και όπως μετέδωσε το Ράδιο Αλήθεια, μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής επιχειρεί στον τόπο της πυρκαγιάς που βρίσκεται κοντά στον οικισμό των Βαβύλων και κατευθύνεται προς Παναγία Κρήνα.  Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ακόμη μέτωποστην περιοχή της Καρδαμάδας.

Εκτιμάται ότι στους Βαβύλους με τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους πυροσβέστες, σε συνδυασμό με τις καλές καιρικές συνθήκες, μιας και δεν φυσάει, ότι θα καταφέρουν να "εγκλωβίσουν" την πυρκαγιά ώστε να μην επεκταθεί προς Σκλαβιά και Θολοποτάμι, γιατί σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο τα πράγματα θα πάρουν άλλη τροπή. 

Η περιοχή που καίγεται έχει κυρίως ελαιόδεντρα.

 

11.45: Στις δυνάμεις που επιχειρούν από αέρος για την κατάσβεση της φωτιάς προστέθηκαν και 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα. Κομβικής σημασίας η επέμβασή τους τούτη την ώρα που σταδιακά ενισχύεται η ένταση των ανάμεων και πρέπει να ανακοπεί η επέκταση της πυρκαγιάς προς Σκλαβιά. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν το δύσκολο έργο κατάσβεσης απλωμένες σε όλο το χώρο.

Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα για την μη άσκοπη είσοδο οχημάτων στους Βαβύλους προκειμένου να μην παρεμποδίζεται το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Επίσης εσκαφέας του στρατού σπεύδει στην περιοχή, σε περίπτωση που απαιτηθεί η συνδρομή του για τη δημιουργία "ζώνης" ανακοπής του πύρινου μετώπου.

 

 

megali_fotia_apeilei_to_fytiko_kefalaio_kentrikis_kai_notias_hioy_010720

Σχετικά Άρθρα