Μέχρι να έρθουν τα δωρεάν τεστ... ας εμβολιαστούμε καλύτερα

ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΔΑΜΑΛΑ
Δευ, 22/03/2021 - 14:58

Στην αναμονή για να ενημερωθούν βρίσκονται και οι φαρμακοποιοί της Χίου, μετά την ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσου, την περασμένη Παρασκευή, για την παροχή δωρεάν rapid test στους πολίτες από τα φαρμακεία. 

"Όσο περιμένουμε καλύτερο είναι να εμβολιάζομαστε", προέτρεψε μέσω του Ράδιο "Αλήθεια" η Πρόεδος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου, Ελένη Δαμαλά και σημείωσε ότι το κύριο είναι αυτό και δυστυχώς μέχρι τώρα στο νησί μας οι εμβολιασμοί πάνε με χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες, ακόμη οι ανήκοντες σ'αυτήν την ομάδα από το νησί μας δεν μπορούσαν, μέχρι σήμερα,  να κλείσουν ραντεβού. 

"Το σημαντικό είναι να εμβολιαστούμε. Δεν έχει σημασία ποιο εμβόλιο θα βάλουμε. Για παράδειγμα εργαζόμενοι στα φαρμακεία θα βάλουν το εμβόλιο της astrazeneka που είναι διαθέσιμο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη διάθεση των τεστ από τα φαρμακεία τόνισε ότι ενδεχομένως μέχρι αύριο να έχουν περισσότερη πληροφόρηση μέσω του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αυτά για υγειονομικούς λόγους δεν θα πρέπει να γίνονται μέσα στα φαρμακεία.

Σχετικά Άρθρα