Μέχρι τα Χριστούγεννα έτοιμη η νέα αίθουσα για τις χημειοθεραπείες

Ευχαριστούν τον Μητροπολίτη για τη δωρέα η Διευθύντρια του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου.
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 21/10/2021 - 14:53

Την περίοδο των Χριστουγέννων αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια της νέας αίθουσας για τις χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Χίου, μετά την εξασφάλιση από το Ίδρυμα Αντιφυματικού Αγώνα, με την μεσολάβηση του Μητροπολίτη Χίου, κ. Μάρκου, του ποσού που υπολείπεται για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Το παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο «Αλήθεια» η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Κανταράκη, αποδίδοντας το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την ελλιπή χρηματοδότηση του έργου, στο γεγονός ότι δεν είχε υπάρξει εξαρχής αυτή η πρόβλεψη, λόγω της αναμενόμενης χρηματοδότησης από τον Οίκο Ναύτου, η οποία όμως τελικά δεν μπόρεσε να δοθεί, λόγω νομικών κωλυμάτων.

Μάλιστα εξαιτίας αυτής της εμπλοκής -όπως είπε- το νοσοκομείο με τις αποκλειστικά δικές του δυνάμεις και με την καθοριστική συμβολή της τεχνικής του υπηρεσίας ξεκίνησε το έργο στη νέα -μόνιμη, όπως υπερτόνισε- αίθουσα για τις χημειοθεραπείες, προσπαθώντας αυτή να διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις

«Ας μείνουμε στο αποτέλεσμα», προέτρεψε η κυρία Κανταράκη ευχαριστώντας με την σειρά της τον Μητροπολίτη Χίου ο οποίος για ακόμη μια φορά ανέλαβε την πρωτοβουλία να συνδράμει οικονομικά.

Αναφορικά με το αίτημα των καρκινοπαθών να προσληφθεί ογκολόγος σημείωσε ότι δεν παρουσιάστηκε ενδιαφέρομενος στην προκήρυξη μόνιμης θέσης, άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει το επόμενο διάστημα θετική εξέλιξη με την πρόσληψη επικουρικού ιατρού.

Το τελευταίο επιβεβαίωσε και η Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Καρκινοπαθών, Τούλα Βογιατζή, η οποία σημείωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Και η κυρίαα Βογιατζή ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο για την προσφορά των 15.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της αίθουσας καρκινοπαθών επισημαίνοντας ότι ο Σύλλογος δεν είχε ζητήσει από τον Σεβασμιότατο -στα πλαίσια της εκστρατείας που έκανε- τη βοήθεια του, με δεδομένο ότι ήδη είχε σημαντική καταγεγραμμένη προσφορά για κάλυψη αναγκών του «Σκυλίτσειου».

 

me_paremvasi_toy_hioy_k_markoy_oloklironetai_i_monada_himeiotherapeias

Σχετικά Άρθρα