Χίος, Τετάρτη 15 Ιουλίου

"Μέρα τιμής και σεβασμού στους Νοσηλευτές μας"

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 12/05/2020 - 13:30

Στον Νοσηλευτή και την Νοσηλεύτρια που δίνουν ένα καθημερινό αγώνα προκειμένου να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο αναφέρθηκε η διοικητής του Νοσοκομείου Χίου Ελένη Κανταράκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή που είναι η 12η Μαΐου.

«Η σημερινή μέρα είναι χαρμόσυνης γιορτής είναι Μέρα Τιμής και Σεβασμού στους Νοσηλευτές μας, και εάν αυτή τη στιγμή τα πρόσωπά τους είναι μη αναγνωρίσιμα πίσω από τη μάσκα και τα μέτρα προστασίας η ψυχή τους και η γενναιότητά τους είναι ανοικτό βιβλίο», ανέφερε η κ. Κανταράκη, πλαισιωμένη από προϊστάμενους νοσηλευτές του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου.

Οι προϊστάμενοι νοσηλευτές Γιάννης Κουτσουδόντης, Χρύσα Σταυροπούλου και Θοδωρής Τσέτσερης, από την πλευρά τους αναφέρθηκαν στην δύσκολη καθημερινότητα τους ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Παράλληλα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτή  έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους πολίτες τονίζοντας τους να προσέχουν και να μένουν ασφαλείς τηρώντας τους κανόνες.

 

Σχετικά Άρθρα

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία
Τετ, 15/07/2020 - 18:24

Σύμφωνα με το Αστυνομικό δελτίο εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, περίπτωση διάρρηξης – κλοπής, που διαπράχθηκε προ πενθημέρου περίπου σε εξωκλήσι στη Χίο.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 30 ετών, ενώ διακριβώθηκε η εμπλοκή τους και σε δύο υποθέσεις διάρρηξης - κλοπής -τετελεσμένης και σε απόπειρα- σε οχήματα στη Χίο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 27χρονος και ο 30χρονος, δρώντας από κοινού, μπήκαν στο προαναφερόμενο εξωκλήσι, παραβιάζοντας την είσοδό του με αιχμηρό αντικείμενο και αφαίρεσαν, Ιερά Λειτουργικά Σκεύη, εκκλησιαστικά βιβλία, καθώς επίσης φιάλες με λάδι και νερό, ενώ από παρακείμενο βοηθητικό χώρο αφαίρεσαν πλαστικές καρέκλες.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε επίσης ότι οι δράστες, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, διέρρηξαν από κοινού σταθμευμένο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα, ενώ προσπάθησαν να διαρρήξουν ένα ακόμη σταθμευμένο όχημα, χωρίς ωστόσο να το κατορθώσουν.

Οι δράστες προκάλεσαν παράλληλα φθορές στο εξωκλήσι και στα παραπάνω οχήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της κλοπής, της απόπειρας κλοπής και της πρόκλησης φθορών, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και μέρος των κλοπιμαίων.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.