Χίος, Τρίτη 13 Νοεμβρίου

Μέσα του Νοέμβρη δυναμικές κινητοποιήσεις για το νησιωτικό ΦΠΑ

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 23/10/2017 - 15:41

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γνωστοποιηθεί το πλαίσιο δράσης των φορέων της Χίου, της Λέσβου και της Σάμου για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που αν δεν αλλάξει κάτι, βάσει νόμου, από την 1η του Γενάρη παύουν να ισχύουν.

«Το ΦΠΑ είναι το ελάχιστο που έχουμε και θα πρέπει να διατηρηθεί, αλλά και να επανέλθει στα υπόλοιπα νησιά», ανέφερε σε δηλώσεις του στην «Α» ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ, Βασίλης Παππάς, λέγοντας ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη μια κινητοποίηση στα πρότυπα της περσινής για το ίδιο θέμα, που νέκρωσαν τα νησιά με συγκεντρώσεις και πορείες, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει στα μέσα του Νοέμβρη, ενώ υπό εξέταση είναι κι άλλες μορφές δράσεις.

«Κανέναν μας δεν έχουν πείσει αυτά που λένε για αντισταθμιστικά μέτρα. Τα ακούμε 2-3 χρόνια, αλλά μέχρι τώρα δεν είδαμε τίποτα. Ακόμη και μια σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Ναυτιλίας για το μεταφορικό κόστος στα νησιά, κινήθηκε στο πλαίσιο των γενικόλογων υποσχέσεων», σχολίασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

«Αυτή τη στιγμή, και με στοιχεία πλέον, αποδεικνύεται ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, αν εξαιρέσεις τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, δεν επέφερε αύξηση εσόδων για το κράτος, αφού είναι γνωστό ότι όπου υπάρχει υπερφορολόγηση υπάρχει και μεγαλύτερη προσπάθεια φοροαποφυγής. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να κλείνουν κι άλλες επιχειρήσεις», κατέληξε ο Βασίλης Παππάς και προέτρεψε σε δυναμική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΑΙΓΑΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 11/11/2018 - 21:59

Στην Κοινότητα της Πισπιλούντας μας ξεναγεί η εκπομπή "Ομορφη και παράξενη πατρίδα" το Σάββατο μετά τα δελτία ειδήσεων και την Κυριακή στις 5.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV. H πρώτη προβολή της εκπομπής έγινε τον Μάρτιο του 2012.