Μετά από 64 χρόνια ΤΕΛΟΣ για το σταθμαρχείο του Αστικού ΚΤΕΛ στον κήπο

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 10/04/2024 - 09:17

Μετά από 64 χρόνια λειτουργίας κατά τη διάρκεια των οποίων -χωρίς υπερβολή- εκδόθηκαν εκατομμύρια εισιτηρίων, σήμερα το πρωί έπεσαν οι τίτλοι τέλους για το σταθμαρχείο του Αστικού ΚΤΕΛ στο δημοτικό κήπο της Χίου, επί της οδού Δημοκρατίας.

Το κτίριο κατασκευάστηκε από τους μετόχους του Αστικού την περίοδο 1960 - 1961 και μετά από λίγα χρόνια παραχωρήθηκε στο δήμο Χίου.

Για τις ανάγκες του έργου ανάπλασης του δημοτικού κήπου κρίθηκε απαραίτητη η κατεδάφισή του, κάτι που έγινε σήμερα και είναι το τρίτο στη σειρά κτίριο πέριξ του κήπου που κατεδαφίζεται (προηγήθηκαν εκείνα επί της Πολυτεχνείου).

Σήμερα πλέον το σταθμαρχείο του Αστικού ΚΤΕΛ στεγάζεται στην οδό Δημοκρατίας 12, δίπλα στο κατάστημα Κιοσκεριάν.

Από το Νίκο Ξυλά και το Αστικό ΚΤΕΛ Χίου γνωστοποιήθηκε αρχειακό υλικό μεταξύ του οποίου και το παραχωρητήριο συμβόλαιο, με το οποίο η κοινοπραξία των Αστικών Λεωφορείων της Χίου με την ονομασία «ΚΤΕΛ Χίου», η οποία ιδρύθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1952, διά της 453/1960 αίτησή της προς τον Δήμο Χίου, ζήτησε την παραχώρηση χώρου για την κατασκευή υπόστεγου, «παρά την Πλατείας Βουνακίου».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, επί δημαρχίας Παντελή Πατελίδα, έλαβε δύο αποφάσεις κατά σειρά, με τις οποίες παραχώρησε την έκταση, «επί μίαν 15ετίας επί της βορειοανατολικής πλευράς του Δημοτικού Κήπου, χώρον διαστάσεως 9.00 x 3.20 μέτρων, δια την ανέγερσιν του υποστέγου, ίνα χρησιμοποιηθεί τούτο ως σταθμός αναμονής επιβατών, συμφώνως να εκπονηθεί σχέδιο του δημομηχανικού και προϋπολογισμού δαπάνης ανερχόμενης εις δραχμάς, πεντήκοντα πέντε χιλιάδες αρι. 55.000».

Σχετικά Άρθρα