Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

Mια μουσική "Κιβωτός" ταξιδεύει...

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ “ΆΡΤΙΟΝ”
Τρί, 27/08/2019 - 10:51

Mια χαρούμενη μουσική βραδιά, γεμάτη κέφι και χορό, με αυθόρμητη συμμετοχή του κοινού κι όμορφα αγαπημένα τραγούδια της παρέας, πραγματοποιήθηκε από τα μέλη και τους φίλους του «Άρτιον», στις 8μ.μ. την Τρίτη 26 Αυγούστου 2019 στο Ξενοδοχείο «Ελληνικό Κάστρο» στην αυλή με την πισίνα, με θέα και το «Ποστάλι» να ξεκινά το ταξίδι του κάποια στιγμή, όπως «ταξίδεψε κι η μουσική Κιβωτός» της εν λόγω εκδήλωσης, που κατάφερε να συγκεντρώσει, όπως ανακοίνωσε η Βάσω Κριτάκη Πρόεδρος του « Άρτιον»... 600 περίπου Ευρώ για την αγορά Σχολικών Ειδών(συν δώρα με Σχολικά είδη από τον κόσμο που προσήλθε)για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Τα μέλη και οι φίλοι του «Άρτιον» τίμησαν και με το παραπάνω λοιπόν τον τίτλο της εκδήλωσης που ήταν...»Μια μουσική κιβωτός ταξιδεύει για την Κιβωτό του κόσμου»...και πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη είσοδο και εθελοντική συνεισφορά.

Όλοι τραγούδησαν και χόρεψαν με καλή καρδιά, κέφι και ζωντάνια (μικροί και μεγάλοι) για τρεις ολόκληρες ώρες, χωρίς να βαρεθεί και χωρίς να φύγει κανένας...κι αν ήτανε κι άλλες τόσες ώρες...πάλι θα κάθιζαν!...

Η Βάσω Κριτάκη Πρόεδρος του «Άρτιον» -Πολιτιστικός Σύλλογος Δημιουργικής Έκφρασης και του «Ευ Ζην»-... ευχαρίστησε στον επίλογο της μουσικής βραδιάς, το υπέροχο και χαρούμενο κοινό της εκδήλωσης, το Ξενοδοχείο «Ελληνικό Κάστρο»(και το προσωπικό του)που πάντα φιλοξενεί και φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο τις εκδηλώσεις του «Άρτιον»... και φυσικά ευχαρίστησε όλους τους μουσικούς και τραγουδιστές (επαγγελματίες και ερασιτέχνες) που στήριξαν με όλη τους την καρδιά και με μεγάλη επιτυχία, αυτή την όμορφη και τόσο σημαντική μουσική εκδήλωση προσφοράς!

Στη μουσική συντροφιά συμμετείχαν: Μάνος και Ελευθερία Χαλιορή (μπουζούκι-τραγούδι), Φάνης και Πόπη Μερούση (μπουζούκι-τραγούδι), Μάνος Μισιρλής (κιθάρα), Άγγελος Σείριος (κιθάρα-τραγούδι), Γιάννης Στακιάς (μπουζούκι), Ειρήνη Αρνίδη(κρουστά)...

Τραγούδησαν: Aνέστης Αραμπατζής, Δημήτρης Ζαφείρης, Γιάννης Κανταλής, Στέλλιος Κουμπιάς, Βάσω Κριτάκη, Γιώργος Ρηγάκης... και ο αγαπημένος Ολυμπιονίκης Μαραθωνοδρόμος της Χίου Χριστόφορος Μερούσης...

Η πολύ όμορφη έκπληξη της βραδιάς ήταν η «γκεστ-σταρ» της παρέας Αντιγόνη Πενέζη... γνωστή επαγγελματίας του τραγουδιού και φίλη του « Άρτιον»... που μας ήρθε εξ' Αθηνών...και πρόσθεσε την πιο έντονη πινελιά στην εκδήλωση με την όμορφη, γεμάτη και ζεστή φωνή της και τη δεξιοτεχνία της στην κιθάρα!

Σχετικά Άρθρα

25 – 26 Ιουλίου ο Πατριάρχης με το νέο Μητροπολίτη θα βρεθούν στην Τένεδο για τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής
Παρ, 03/07/2020 - 17:49

Το Σάββατο, 18 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία της Ίμβρου, θα πραγματοποιηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης Ίμβρου θα χοροστατήσει στον εσπερινό που θα τελεστεί στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Θεοδώρους, το χωριό του Πατριάρχη.

Την Κυριακή, 19 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας, που θα τελεστεί στις 8.30 το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ναό στην Παναγία, συμπροσευχομένου του Πατριάρχη.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 25 - 26 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την επίσκεψή τυ στην Τένεδο για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λέσβιος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, εξελέγη παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, κατόπιν προτάσεως του Πατριάρχη, στις 9 του περασμένου Μαρτίου και από τις 17 Μαρτίου εγκαταστάθηκε στην Ίμβρο και ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε η επίσημη τελετή ενθρονίσεώς του για καταλληλότερο χρόνο, καθώς όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Ίμβρου «ήταν σημαντικότερη η εφαρμογή όλων των μέτρων προφύλαξης που υποδείκνυαν εκείνη την περίοδο οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές».

Πηγή: Tο Νησί