Μια... θετή μάννα θυμάται

ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ "ΑΛΗΘΕΙΑ TV", "Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ"
Δευ, 09/05/2022 - 12:51
Η Μαρία Bαρηά μιλάει στην Ευγενία Κώττη για τα 33 χρόνια της στους παιδικούς σταθμούς

Στη σημερινή εκπομπή "Η επικαιρότητα με άλλο μάτι" (8 & 12 μ.μ. και σε επανάληψη στις 4 μ.μ. της Τρίτης) στο πρόσωπο της κυρίας Μαρίας Bαρηά, κοινωνικής λειτουργού, παιδαγωγού και διευθύντριας στον πάλαι ποτέ κρατικό παιδικό σταθμό Βροντάδου, κοντά σε βρέφη και νήπια επί 33 χρόνια, αποδίδεται τιμή και στις εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς, στο σχολείο ή στο σπίτι, που μας βοήθησαν στην ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. Με αφορμή την χθεσινή Ημέρα της Μητέρας.

Η κυρία Μαρία Βαρηά θυμάται και περιγράφει στην Ευγενία Κώττη, την εποχή που είχαν υπό την επίβλεψή τους ακόμη και 70 παιδιά! Παράλληλα ανακαλεί γεγονότα που δείχνουν τα πρότυπα της κάθε εποχής και πώς αυτά περνούσαν στα παιδιά, μεμονωμένα περιστατικά βίας ανάμεσά τους, σοβαρές ελλείψεις στους τότε κρατικούς παιδικούς σταθμούς, που μέσα στο χρόνο πέρασαν από το Υπουργείο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς αντίστοιχη προετοιμασία και στελέχωση.

Ανακαλεί πικρές στιγμές, τραγικές περιγραφές ελάχιστων κακοποιημένων παιδιών από γονείς αλλά και τις πιο γλυκές... Τότε που τα νήπια έτρεχαν κοντά της και ζητούσαν από εκείνη και τις συναδέλφισσές της "μια αγκαλιά", να τους χαϊδέψει τα μαλλάκια... Όταν την συναντούν ακόμη και σήμερα και της λένε "είστε η κυρία μας, που είχαμε στον παιδικό"...

Σχολιάζοντας την έκρηξη βίας στην κοινωνία, θυμάται την εποχή που το Υπουργείο είχε βγάλει εγκύκλιο και είχε απαγορεύσει να πηγαίνουν τα νήπια στους κρατικούς παιδικούς σταθμούς με... παιχνίδια όπλα!

Καταλήγοντας, η κυρία Βαρηά που με συγκίνηση ανακαλεί τις δεκαετίες που φρόντισε, διαπαιδαγώγησε τόσα βρέφη και παιδιά, τώρα ενήλικες με οικογένεια, δηλώνει ότι το μόνο που χρειάζονται τα παιδιά είναι Αγάπη και όσοι λειτουργοί βρίσκονται κοντά τους να βάζουν ψυχή. Χωρίς να μένουν εκτός κάδρου και όσοι έχουν πολιτικά την ευθύνη για την πλήρη στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία των πάλαι ποτέ κρατικών παιδικών σταθμών που εδώ και χρόνια έχουν γίνει Δημοτικοί...

Σχετικά Άρθρα